rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Junqueras proposarà un escenari de diàleg i pacte amb el govern espanyol si surt de la presó demà

Tres magistrats del Tribunal Suprem decidiran demà la seva alliberació o continuïtat a la presó
El vicepresident cessat, Oriol Junqueras, a l'Audiència Nacional | Cedida

 

El vicepresident cessat de la Generalitat, Oriol Junqueras, s'enfronta a una cita molt important que pot canviar, novament, el panorama polític i social català. Després de tot el temps que ha passat a la presó d'Estremera, ara podria ser el moment en què aconseguís sortir d'aquesta. Junqueras acudirà demà, dijous 4 de gener, al Tribunal Suprem per presenciar la seva defensa de la mà d'Andreu Van den Eynde, el seu advocat. La idea principal que es tractarà és la renúncia a la via unilateral per aconseguir la independència.

 

A més, explicaran que si surt de la presó i se li permet ocupar el càrrec que li correspongui a la Generalitat, pretenen «crear un nou escenari de diàleg sincer i de pacte» amb el govern espanyol. De fet, aquesta proposta també la defensen els membres d'ERC, per tant, és una iniciativa de tot l'organisme polític.

Un dels altres punts principals que s'abordaran per aconseguir el seu alliberament és el seu paper de diputat electe després d'haver-se celebrat les passades eleccions, el dijous 21 de desembre. Segons les declaracions de l'avocat a 'El Español', «aquest fet fa més difícil mantenir a una persona innocent a la presó». D'altra banda, es podria arribar a fer referència a l'acatament de l'article 155.

 

La cita judicial 

En aquesta ocasió, no serà necessari que parli el polític, exceptuant que així sigui requerit. Pel que fa als magistrats de l'alt tribunal que hi formaran part seran: Miguel Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde.

 

Entra dins de les probabilitats que demà ja es pugui saber si Junqueras sortirà o no de la presó, ja que el Suprem té previst que el recurs es resolgui el mateix dia. Tanmateix, no és segur que sigui així i s'haurà d'esperar a veure com avança la jornada.

L'empresonament 

El polític està empresonat des del passat 2 de novembre, quan el jutge Pablo LLarena el va enviar a presó junt amb els altres membres cessats del govern català. Se'l va acusar d'un delicte de sedició, rebel·lió i malversació de fons públics. Va ser aleshores quan van presentar un recurs d'apel·lació contra aquesta decisió, el qual serà tractat demà.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris