rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Una jutgessa desestima el protocol de la Generalitat que impedeix tallar la llum a gent amb pocs recursos

La magistrada és de Barcelona
S'elimina la llei de pobresa energètica | CatalunyaDiari.cat

 

Una jutgessa de Barcelona ha anul·lat avui el protocol que havia establert la Generalitat per impedir a les empreses elèctriques tallar la llum a les persones vulnerables sense un informe previ dels serveis socials.

Com ha avançat 'El Periódico', a la sentència s'estima el recurs interposat per Endesa contra el protocol de pobresa energètica aprovat el 2015. La magistrada sosté que la prohibició d'interrompre aquests serveis no pot ser establerta per un protocol que fixa obligacions per les empreses que no «estan previstes en cap norma legal ni reglamentària».

 

Així doncs, ara dependrà de la Generalitat i els ajuntaments aprovar mesures que protegeixin les famílies vulnerables amb risc de tall de subministre elèctric.

 

Un protocol defectuós

Per tant, la sentència acusa de «defectuosa» la tècnica legislativa amb què es va crear el protocol i adverteix que no es pot «redactar confusament un precepte legal» per evitar la seva impugnació a través d'un recurs d'inconstitucionalitat.
 

La jutge considera que la mesura, que establia sancions per les empreses energètiques que l’incomplissin, és «un acte nul de ple dret», ja que no ha estat aprovat pel Govern de la Generalitat.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris