Kilian Jornet intentarà escalar l'Everest per tercera vegada

El català ascendirà primer el Cho Oyu per adaptar-se a les condicions d'altura
L'atleta ho va intentar els anys 2015 i 2016 | Cedida

 

L'atleta català Kilian Jornet intentarà de nou l'escalada de l'Everest per tercera vegada. El 2015 no va poder assolir el cim per culpa d'un terratrèmol, i un any després va topar amb dures condicions meteorològiques que van impedir la fita. Segons informa el diari 'Ara', Jornet tornarà a atrevir-se amb la muntanya més alta del món el proper mes de maig en el marc del seu ambiciós projecte 'Summits of my Life'. Per fer front a les noves condicions d'altura, Kilian Jornet ascendirà primer el Cho Oyu, de 8.201 metres, sisè cim més alt del planeta. 

L'expedició la farà al costat de la seva parella, Emilie Forsberg, que també és atleta. Jornet explica quines són les seves sensacions abans d'embarcar-se en aquest repte: «Serà interessant veure com ens sentirem, ja que l'aclimatació haurà de ser molt ràpida. Hem estat preparant aquesta expedició des de fa unes setmanes, però no serà fins que hi arribem que sabrem com reaccionarà el nostre cos. Serà una experiència interessant ja que serà el primer 8.000 de l'Emilie i m'agradarà acompanyar-la».

 

Kilian Jornet engegarà aquesta expedició a mitjans de maig, quan es desplaçarà al monestir de Rongburk, a 5.000 metres d'altura. Aquest any, el català té confiança en que podran assolir la fita: «L'experiència serà diferent a la del 2016, ja que al camp base hi haurà més gent, l'any passat estàvem sols. La nostra idea de fer l'intent a l'agost-setembre tenia la seva explicació, i és que en aquests mesos les temperatures solen ser una mica més càlides i hi ha menys risc de congelacions. Malgrat tot, l'experiència de l'any passat ens aportarà coneixement que serà vital per aplicar-lo ara».