rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

ARA MATEIX

🔴 Matí de retencions importants a l'Àrea Metropolitana

L'avís definitiu del Cap de l'Exèrcit als independentistes

Fernando Alejandre s'ha mostrat molt ferm amb les seves idees i ha assegurat que no és un tema que s'hagi de passar per alt

Fernando Alejandre, Cap d'Estat Major de les Forces Armades | Cedida

 

El Cap d'Estat Major de les Forces Armades, general d'Exèrcit Fernando Alejandre, creu que la crisi de Catalunya és «el desafiament més gran» a la democràcia espanyola i recorda que la història ha demostrat que, arribat el cas, els espanyols i amb ells els seus militars saben defensar el país i la Constitució. Alejandre ha escrit una tribuna al diari 'ABC', amb motiu del Dia dels Caiguts per la Pàtria. En ella realitza un repàs dels desafiaments als quals s'enfronten les Forces Armades i reconeix que no pot passar per alt la situació de Catalunya ara que «sembla que a poc a poc les aigües tornen al seu llit i els poders que conformen l'Estat de Dret lideren la resposta».

«I ho faig recordant el jurament que vaig renovar el passat 28 de març en assumir el meu càrrec com a Cap de l'Estat Major de la Defensa quan, a més de lleialtat al rei, vaig reafirmar el meu compromís de guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l'Estat», explica. El general assegura que va assumir el seu càrrec «des de la tranquil·litat», la «total» confiança en les institucions i la «seguretat que les Forces Armades són conscients i coneixedores de la missió que Espanya els ha encomanat i des de la disciplina i el sentiment de deure» que els caracteritza.

 

En aquest punt, recorda que «la història demostra» que, arribat el cas, els espanyols i amb ells les seves Forces Armades saben «defensar la Nació». «Per això que ningú ho dubti: sempre estem preparats per, quan se'ns reclama, respondre com ha assenyalat la nostra ministra, 'amb la responsabilitat deguda i exigida, amb la raó, amb la llei i l'amor al nostre país'», avisa. Alejandre fa en el seu article un homenatge als militars que han perdut la vida «per Espanya» i celebra que les Forces Armades treballen diàriament en defensa de la «seguretat i independència» d'Espanya.

Segons ha subratllat, això és el que fan els 3.000 militars desplegats en setze països en missions a l'exterior, a més dels quals a Espanya «desenvolupen les seves comeses de vigilància i defensa» dels espais de sobirania i es preparen per assegurar que, quan se'ls requereixi, estan en condició de reaccionar «de forma eficaç». Aquesta activitat la desenvolupen en un context de «pau sense precedents» a Europa encara que el nombre i la varietat de riscos i amenaces «han augmentat de forma exponencial». És per això que les Forces Armades han de comptar amb plans per enfrontar-se a totes les contingències possibles, segons emfatitza Alejandre.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris