L'home que va embarassar a la nena d'11 anys de Múrcia és el seu germà de 14 anys

La notícia va consternar la ciutat de Múrcia el passat diumenge
L'hospital infantil Virgen de la Arrixaca, espai en el qual va néixer la criatura | CatalunyaDiari.cat

 

Gir dramàtic del relat de la nena d'11 anys que va donar a llum a Múrcia. Segons reporten fonts de la recerca, el pare del bebè de la menor és, ni més ni menys, que el seu germà gran. El menor, de només 14 anys, seria el pare de la criatura i una unitat del Grup de Menors de Múrcia ja s'ha traslladat a l'hospital on va néixer la criatura per aclarir els fets.

 

La relació, així mateix, hauria estat voluntària i s'haurien dut a terme quan el germà —i ara pare del menut— tenia 13 anys. Seguint aquestes directrius, doncs, no es podria imputar al menor de cap delicte, tot i que la recerca policial segueix oberta i encara no es descarta cap hipòtesi.

La ciutat de Múrcia, reticent

«Els reticents dolors estomacals», van ser la causa d'ingrés de la petita. La menor, de només 11 anys va ingressar a l'hospital, i setmanes després va acabar donant a llum.  

 

Cal destacar, així mateix, que aquest és el segon cas d'embaràs a menors a la localitat espanyola de Múrcia. De fet, el centre murcià de l'hospital infantil Virgen de la Arrixacade ha atès dues menors embarassades al llarg d'aquest l'últim trimestre.

 

En aquell cas, la protagonista va ser una nena de només 16 anys. La menor, resident a Torre Pacheco, va donar a llum a casa seva —ja que no va ser a temps d'arribar a l'hospital esmentat anteriorment— tot i que a hores d'ara el menor es troba ingressat a l'hospital de la Verge de la Arrixaca.

 

La Guàrdia Civil, en aquest cas, ha optat per no obrir cap recerca —com en el cas de la nena 11 anys i el seu germà de 14— perquè totes les informacions indiquen que es tracta d'una relació totalment consentida

Augment dels embarassos a menors

És una de les dades més preocupants que deixa les dades de l'Institut Nacional d'Estadística. De fet, segons indica la institució citada, un total de 197 nenes de 15 anys o menors van donar a llum el 2017.

 

Així mateix, fins a 359 nenes de 16 anys o majors van quedar embarassades al llarg de l'any passat. La xifra, a més, sembla estar en auge, ja que la xifra és ostensiblement superior a la del 2016.  

Comentaris