rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

L'Institut Murcià d'Acció Social li treu la pensió a una noia amb un 91% de discapacitat i l'obliga a pagar 12.000 euros

Argumenta que la família va superar en 500 euros el llindar màxim per cobrar una pensió
Míriam Pérez García, amb una discapacitat del 91% | Cedida / Jen Pérez García

 

L'Institut Murcià d'Acció Social (IMAS) ha decidit retirar la pensió no contributiva a la jove Míriam Pérez García, una noia de 29 anys de Cartagena (Múrcia) que té un 91% de discapacitat. A més, l'obliguen a retornar 11.798,75 euros el mes que ve.

  

  

L'IMAS, dependent de la Conselleria de Família i Igualtat d'Oportunitats de la Regió de Múrcia, considera que aquesta quantitat va ser «percebuda indegudament» entre l'1 de gener de 2016 i el 31 d'octubre de 2017, en superar la seva família el límit màxim d'ingressos anuals en 500 euros.

  

  

La pensió que ha rebut Míriam durant els últims quinze anys ha permès a la seva família pagar els seus tractaments —medicines preventives que la Seguretat Social no cobreix— i els serveis de fisioteràpia.

 

 

Una paga extra «no notificada», la causa de la suspensió de la pensió

 

Míriam Pérez García va néixer l'any 1988 i un error mèdic li va provocar una discapacitat del 91% (de Grau III, nivell 2), deixant-la des de llavors en una cadira de rodes i completament depenent de les cures de la seva família. 

El pare de la jove, Asensio, assegura que la seva família ha superat els ingressos anuals permesos únicament per 500 euros que van arribar en forma d'una paga extra no notificada i que se li devia des del passat 2012.

 

 

Notificació de l'Institut Murcià d'Acció Social a la família Pérez García | Cedida / Jen Pérez García

 

A més, els ingressos anuals van augmentar també per un ingrés extra de la seva altra filla, el «sou de la qual va variant i no arriba a 2.600 euros anuals». Asensio considera també que l'Institut li exigeix ara el reintegrament de la pensió de 2017 basant-se en una «suposició» que guanyaran més de l'estipulat també durant aquest 2017-2018. 

La germana de l'afectada, a través del seu perfil de Facebook, ha explicat el cas perquè arribi al màxim de persones possible, i ha aclarit tots els punts pels quals l'Institut ha retirat la pensió a la seva germana i pels quals ara demana la devolució de gairebé 12.000 euros.

 

Notificació de l'Institut Murcià d'Acció Social a la família Pérez García | Cedida / Jen Pérez García

La devolució de gairebé 12.000 euros suposarà «una ruïna» per a la família

 

El text de Jen Pérez García explica que els ingressos del seu pare, que cobra com a militar, són fixos, però que no comptaven amb una paga que se li devia des de 2012, ja que en cap moment van rebre avís sobre el seu cobrament. 

En el mateix text aclareix que el sou que ella mateixa rebia arran del seu treball va ser variant i augmentant més del previst fins al seu sou final, raó per la qual va afegir també un sobrecost als ingressos familiars.

A més, insisteix que ella ja no està treballant per haver finalitzat el seu contracte, i que al seu pare ja no li queda cap paga pendent per cobrar, per la qual cosa els seus ingressos el 2018 tornaran a ser els habituals, raó per la qual no entenen que els exigeixin la devolució de gairebé 12.000 euros basant-se en la «previsió» que així sigui.

 

 

La família ha denunciat el tracte de l'administració i de l'Institut Murcià d'Acció Social (IMAS) i aclareixen que els diners que han rebut durant tots aquests anys s'ha dedicat exclusivament al tractament i a millorar la salut de la seva germana, l'autèntica víctima d'aquest cas, ja que podria perdre les seves medicines i els seus serveis de fisioteràpia, que són essencials per evitar l'engarrotament muscular que li provoca la seva discapacitat.

El pare de Míriam considera que, igual que ell «està obligat a donar els seus ingressos anuals», l'Institut hauria de revisar-los i notificar a la família en cas que es produeixi alguna irregularitat, i fer-ho en un temps raonable. 

De fet, l'any 2015 ja van superar el límit d'ingressos anuals permesos per poder rebre la pensió, però van ser avisats. Llavors van haver de pagar 1.300 euros i la pensió de Míriam va ser reduïda en 90 euros mensuals. Segons les seves paraules, la devolució d'aquests 12.000 euros suposaran «una ruïna familiar».

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris