EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

URGENT

🚨 Denuncien un intent d'atropellament al tall dels CDR a la Meridiana

L'origen de la migranya és a l'intestí, no al cap

Així ho determina el 90% dels casos

L'estudi l'ha fet la UB | cedida

 

El 90% dels casos de migranya s'originen a l'intestí, i no al cap, segons un estudi de la Universitat de Barcelona que conclou que aquests casos estan relacionats amb la poca activitat d'un dels principals enzims intestinals, el DiAminoOxidasa (DAO). 

 

L'estudi de la catedràtica Carmen Vida i el Doctor Joan Izquierdo explica que l'enzim DAO és l'encarregat d'eliminar la molècula de la histamina, una substància present als aliments, que quan s'acumula desencadena al cos símptomes com la migranya, dolors abdominals, cervicals i lumbars, entre altres molèsties. 

Tractament i cura

La nutricionista Clara Camí afirma que «moltes persones que pateixen migranya desconeixen la vinculació que pot tenir amb la seva alimentació. És important que se sàpiga que existeix tractament i cura».  En aquest sentit.'Hospital General de Catalunya, el Sagrat Cor i la clínica del Vallès de Sabadell ofereixen, per primera vegada a Espanya, una unitat destinada únicament a prevenir i diagnosticar el dèficit de DAO i així poder ajudar a controlar la migranya

 

La unitat tracta la migranya basant-se «en l'eliminació d'alguns dels aliments amb uns nivells elevats d'histamina de la seva dieta diària». Tot això es complementa amb l'administració de l'enzim DiAminoOxidasa en comprimits, «per aconseguir una millora de la qualitat de vida de l'afectat», com apunta la nutricionista.