La «borratxorèxia», la nova moda de risc entre els universitaris anglosaxons

Aquesta pràctica es basa a deixar de menjar o practicar exercici físic hores abans de consumir alcohol
Vuit de cada deu joves havia practicar «borratxorèxia» en l'últim mes segons un estudi de la Universitat de Houston. | Europa Press.

 

Emborratxar-se més fort i més ràpid. Aquest és l’objectiu que persegueixen alguns joves universitaris del Regne Unit i dels EUA. Per fer-ho, practiquen el que s’ha batejat com la «borratxorèxia» (o «drunkorexia» en anglès). Aquesta nova moda consisteix a deixar de menjar o a fer exercici físic de manera intensa hores abans de beure. 

La «borratxorèxia» ha sortit a la llum arran d’un estudi dut a terme a la Universitat de Houston (EUA), en el qual es van analitzar els hàbits alimentaris i alcohòlics de 1.200 estudiants. Els resultats van ser que vuit de cada deu havien caigut en l’últim mes en una conducta que es podria catalogar com a «borratxorèxia». Alguns dels estudiants enquestats havien vomitat hores abans d’ingerir alcohol, uns altres havien deixat de menjar i un altre sector havia pres laxants. Així doncs, aquests joves havien reservat les calories del cos únicament per al consum etílic.

 

La «borratxorèxia» no és una qüestió de gènere, sinó que afecta tant nois com noies, segons afirma el doctor Dipali Rinker, un dels autors de la investigació. Tot i això, tal com ha afirmat en un comunicat, Rinker considera que a llarg termini aquesta pràctica serà més aviat masculina «perquè els homes sempre adopten més riscos per a la salut i la seva integritat física que les dones».