La carta d'una mare a la seva filla de 15 anys es torna viral per les seves incòmodes veritats

«D'aquí tres anys podré fer-te fora de casa» o «a partir dels 18 ets l'única responsable de la teva vida» són algunes de les coses que diu a la carta
La carta d'una mare a la seva filla de 15 anys es torna viral per les seves incòmodes veritats | cedida
 

Una mare va decidir escriure-li una carta a la seva filla de 15 anys i s'ha tornat viral a les xarxes socials per les veritats incòmodes i els consells que li diu. Tots creixem, de vegades sense adonar-nos, i això comporta canvis en la nostra vida dels quals no som conscients fins que els tenim damunt. Per això aquesta mare va decidir anar preparant la seva filla per al futur, per a les decisions que li esperen al llarg de la seva vida. I va aprofitar per advertir-la que a partir dels 18 anys, la seva vida dependrà únicament d'ella mateixa.

Us deixem amb les paraules d'aquesta dona a la seva filla. Probablement alguns de vosaltres us sentireu identificats amb elles, tant si sou joves com si sou pares de fills adolescents:


«D'aquí tres anys podré fer-te fora de casa. Sona lleig? Però és veritat. Als teus 18 anys tindràs dues opcions de com viure la teva vida. Entraràs a la universitat, et donaré suport com pugui fins que l'acabis i fins que trobis una feina. O no aniràs a la universitat (mai et jutjaré per això) i aniràs a treballar. I atendràs les teves necessitats pel teu compte. Perquè no mantindré una nena de 18 anys que no estudia perquè no crec que sigui el correcte. Així que encara tens tres anys per triar. Sí, ja hem pensat amb el teu pare en una remodelació de casa. Al teu dormitori hi farem el nostre. 


Ets bonica, ets preciosa, ets molt intel·ligent. Ets molt millor que jo. Ets meravellosa. Et conec des de fa 15 anys, i ets molt millor del que em podia imaginar en els somnis més atrevits. Si algú no ho entén, és el seu problema.

No sóc un exemple per a tu. Ets completament diferent, tens una personalitat diferent, no has d'estimar el que estimo jo i tens tot el dret de desafiar la meva autoritat i no tenir els meus mateixos valors. Només un detall: hauràs de ser responsable de les teves eleccions. Ets lliure, no espero res de tu. No em deus res. No et vaig criar perquè et sentissis en deute amb mi. No estic esperant ni un got d'aigua, no somnio amb que em garanteixis una vellesa segura ni amb els teus premis Nobel. Ets lliure de triar què és important i valuós per a tu. O deixar que les coses flueixin. És la teva vida i la teva elecció.Tinc la meva vida. No és la meva obligació deixar totes les meves coses per tu, ajudar-te en el moment que m'ho demanis, sacrificar la meva comoditat per la teva. Puc fer-ho però no haig de. Tens la teva vida. Amb qui casar-te, tenir fills o no, ser gai, inscriure't en un partit polític… totes són eleccions exclusivament teves. Les meves opinions, conviccions o gustos polítics no han d'influenciar-te. Pots fer el que et diguin el teu cor, consciència i interès. No deixaràs de ser la meva filla ni et deixaré de parlar.Tens una casa. Passi el que passi, sempre estaré al teu costat si ho necessites. Et donaré suport i et consolaré, intentaré ajudar-te si m'ho demanes. Però no m'hi ficaré mai. Ningú té la intenció de fer-te mal. És difícil entendre-ho però és veritat, tots pensen només en si mateixos. Sí, jo també. Qualsevol persona en qualsevol circumstància es comporta de la forma que considera correcta. Ningú (mentalment sa) arruïna la seva vida conscientment. Ell (o ella) actua d'acord als seus interessos. Simplement les seves visions del món no coincideixen.El món no és just. No existeixen maneres garantides d'aconseguir l'èxit ni formes segures d'evitar fracassos. No controles aquest món. Pots fer-ho tot de forma correcta i acabar en problemes. Pots trencar totes les regles i triomfar. L'única cosa que t'ha d'importar és l'honestedat. No et menteixis. Aprèn a entendre't. Comprèn les teves veritables necessitats i sentiments. I pensa què és el millor per a tu. El teu “bé” sempre serà el mal d'algú. Ocuparàs el lloc d'algú a la universitat o a la feina. Estaràs sortint amb l'amor de la vida d'algú o t'asseuràs en el seient favorit d'algú al cinema. No et preocupis. El teu ‘mal’ sempre serà el ‘bé’ d'algú.


Només pots creure't a tu mateixa. No a mi perquè no puc entrar en el teu cap. Segurament no m'ho dius tot, ocultes o amagues alguna cosa. Ho sé perquè també ho faig. També tinc mare. Només tu ho saps tot sobre tu. Solament tu saps tot el que ets capaç de fer. No li atribueixis la responsabilitat a ningú més. A partir dels 18 anys, tu ets l'única responsable de la teva vida. Tingues fills si pots criar-los sola. Emprèn un projecte si pots acabar-ho sola, sense companys. Muda't a un altre país si pots viure en un lloc aliè sola. Sola. Si tens sort, tindràs ajudants, familiars i els teus éssers estimats; serà una mica més fàcil. Però no et deuen res. No comptis amb el seu suport.Calcula amb anticipació. Cada acció té les seves conseqüències. Potser no les veus. Però intenta calcular totes les conseqüències possibles amb anticipació. Com millor t'imaginis les opcions, més assenyada és la teva conducta. No em facis cas. Et vaig escriure 14 punts que, segons jo, faran la teva vida millor que la meva. Però jo no sóc tu (i, per cert, ja t'ho havia dit). No et comparis amb mi. No vulguis ser com jo. Veu i viu. Et vaig donar vida no perquè fossis la meva filla. Vaig voler portar al món a una persona que pugui viure una vida pròpia. Veu i viu-la. Però no et queixis després. I no m'apaguis el mòbil. Em preocupo».

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!