rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

La DGT implementarà avionetes i drons per augmentar l'eficàcia en la regulació del tràfic

Operaran com a mitjans materials externalitzats, amb l'objectiu d'augmentar l'eficàcia de la regulació i control del tràfic
La DGT prepara la incorporació d'avionetes i drons per augmentar l'eficàcia en la regulació del tràfic | Europapress

La Direcció general de trànsit (DGT) prepara un Pla Estratègic de mitjans aeris que contempla la incorporació de mitjans d'ala fixa (avionetes) i drons, que operaran com a mitjans materials externalitzats, amb l'objectiu d'augmentar l'eficàcia de la regulació i control del tràfic. Segons l'organisme, aquest Pla suposarà «importants millores en la seguretat viària» i permetrà la «racionalització de la despesa», ja que s'utilitzarà cada mitjà aeri segons el tipus d'operació a realitzar. A més de la incorporació d'avionetes i drons, el Pla contempla la substitució de part dels actuals helicòpters, que estan propers a finalitzar el seu cicle operatiu, per altres dotats de les últimes tecnologies. Actualment, la DGT està fent proves pilot amb avionetes per determinar de manera real i concreta la potencialitat i aplicabilitat real dels nous sistemes aeris disponibles en relació amb l'observació des de l'aire del tràfic i amb la detecció de determinades infraccions a la normativa de tràfic, circulació de vehicles de motor i seguretat viaria.

  

 

 

El director general de trànsit, Gregorio Serrano, ha supervisat aquest dijous un vol de vigilància que una avioneta està realitzant durant aquesta setmana per carreteres de Las Palmas. L'aeronau triada per a la realització d'aquestes proves, denominada MRI, reuneix una sèrie de característiques que l'habiliten com una opció de vigilància de trànsit viari aeri «potencialment efectiva», segons remarca la DGT, que destaca que disposa d'un rang de velocitats d'operació compatibles amb les velocitats de tràfic, autonomia i abast elevat i possibilitat d'embarcament de sistemes de captació d'imatges, entre altres.

«Aquest tipus d'aeronau podria complementar la resta de mitjans aeris i terrestres amb els quals expliquem i ampliar l'actual cobertura de vigilància àrea del tràfic en carretera per determinats operatius i per al control de conductes de risc en les vies», ha assegurat Gregorio Serrano. L'elecció de Las Palmas per a la realització de la prova pilot respon al fet que en l'arxipèlag la DGT no compta amb patrulla d'helicòpters ni amb mitjans aeris per a la vigilància del tràfic, la qual cosa segons el parer de Tràfic és «essencial» per prevenir accidents. Els vols que s'estan realitzant durant aquesta setmana són solament de prova, per tant no sancionen ni van dotats de radar de control de velocitat.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris