rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La DGT utilitzarà avionetes i drons per augmentar l'eficàcia en la regulació del trànsit

Operaran com a mitjans materials externalitzats, amb l'objectiu d'augmentar l'eficàcia de la regulació i control del trànsit
La DGT prepara la incorporació d'avionetes i drons per augmentar l'eficàcia en la regulació del trànsit.| Europapress

La Direcció general de trànsit (DGT) prepara un Pla Estratègic de mitjans aeris que contempla la incorporació de mitjans d'ala fixa (avionetes) i drons, que operaran com a mitjans materials externalitzats, amb l'objectiu d'augmentar l'eficàcia de la regulació i control del trànsit. Segons l'organisme, aquest pla suposarà «importants millores en la seguretat viària» i permetrà la «racionalització de la despesa», ja que s'utilitzarà cada mitjà aeri segons el tipus d'operació a realitzar. A més de la incorporació d'avionetes i drons, el pla contempla la substitució de part dels actuals helicòpters, que estan propers a finalitzar el seu cicle operatiu, per altres dotats de les últimes tecnologies. Actualment, la DGT està fent proves amb avionetes per determinar de manera real i concreta la potencialitat i aplicabilitat real dels nous sistemes aeris disponibles en relació amb l'observació des de l'aire del trànsit i amb la detecció de determinades infraccions a la normativa , circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

El director general de trànsit, Gregorio Serrano, ha supervisat aquest dijous un vol de vigilància que una avioneta està realitzant durant aquesta setmana per carreteres de Las Palmas. L'aeronau triada per a la realització d'aquestes proves, denominada MRI, reuneix una sèrie de característiques que l'habiliten com una opció de vigilància de trànsit viari aeri «potencialment efectiva», segons remarca la DGT, que destaca que disposa d'un rang de velocitats d'operació compatibles amb les velocitats de trànsit, autonomia i abast elevat i possibilitat d'embarcament de sistemes de captació d'imatges, entre altres.

 

«Aquest tipus d'aeronau podria complementar la resta de mitjans aeris i terrestres amb els quals comptem i ampliar l'actual cobertura de vigilància àrea del tràfic en carretera per determinats operatius i per al control de conductes de risc en les vies», ha assegurat Gregorio Serrano. L'elecció de Las Palmas per a la realització de la prova pilot respon al fet que en l'arxipèlag la DGT no compta amb patrulla d'helicòpters ni amb mitjans aeris per a la vigilància del tràfic, la qual cosa segons el parer de la DGT és «essencial» per prevenir accidents. Els vols que s'estan realitzant durant aquesta setmana són de prova, per tant no sancionen ni van dotats de radar de control de velocitat.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris