rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Generalitat vol implantar una tarifa plana a les autopistes

El Govern vol imitar el model austríac
La Generalitat vol imitar el finançament austríac per a les autopistes. | CatalunyaDiari.cat

 

La Generalitat vol tenir a punt per al juny una doble proposta de finançament d’infraestructures. Segons informa 'El País', el Departament de Territori i Sostenibilitat ha creat una comissió d’estudi per valorar un nou sistema de pagament per ús de les vies catalanes per la fi de diverses concessions de peatges entre el 2019 i el 2021. El model preferit del govern català és el de la vinyeta austríaca, que consisteix a pagar una quantitat fixa anual per accedir a totes les carreteres. 

A més, aquest mes l’Executiu també vol tenir tancat un acord amb contractistes, bancs i fons d’inversió per alliberar recursos que li permetin continuar amb les obres de la línia 9 del metro. El model austríac, però, no és l'únic sobre la taula perquè també hi ha la possibilitat d'apostar per peatges tous o bé per l’eurovinyeta, és a dir, tarificar vehicles pesats. Tot i així, sembla que el govern de Carles Puigdemont ara com ara opta pel model de la vinyeta, que consisteix a pagar una mena de tarifa plana anual per tenir accés il·limitat a tota la xarxa viària, que permetria els usuaris tenir totes les barreres aixecades.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris