rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada dia al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

La mort d'un nen de dos anys reobre el debat sobre les cadiretes de cotxe

La família del petit demana l'obligatorietat de les cadires
Imatge de Gabriel abans i després de l'accident. | Change.org
 

Les cadiretes de cotxe per als més petits de la família haurien de garantir la seva seguretat en cas d'accident. Almenys aquest hauria de ser el seu objectiu. Però, la tràgica mort d'un nen de dos anys ha tornat a reobrir el debat sobre quin tipus de cadireta és la més segura: les que es col·loquen a favor de marxa o les que van a contramarxa.

Gabriel, un petit de 28 mesos, va morir per culpa d'una cadireta de cotxe inadequada. Per una cadira com la qual tenen en els seus cotxes la majoria de famílies espanyoles instal·lada a favor de marxa, la qual segueix les recomanacions dels rànquings publicats pels clubs automobilístics i associacions de consumidors. I que, encara que ho sembli no protegeix la integritat dels nostres fills. Ara, després de la mort del petit, la seva mare ha iniciat una recollida de signatures virtual mitjançant el portal Change.org, i ja arriben a les 31.700. Aquí us deixem el relat de la mare:


«Gabriel i jo tornàvem del col·legi. Ell tenia dos anys i mig. En una corba, un cotxe ens va envestir. Vaig poder veure com el cop feia que el meu fill semblés un d'aquests ninots que veiem als test de conducció. Va sofrir una decapitació interna, una luxació completa de la primera vèrtebra cervical que provoca la separació de crani i columna vertebral. Vaig aconseguir reanimar-lo i salvar-li la vida en aquest moment, però set mesos després i després d'una èpica batalla, no va poder aguantar.

Si hagués viatjat en una cadira a contramarxa això no hagués passat; però, desgraciadament, sembla que hi ha poc interès per posar les cadires més segures per als nostres fills al mercat. No és casualitat que l'any passat a Noruega, on els nens viatgen a contramarxa fins als quatre anys, no es produís cap mort d'un menor d'aquesta edat en les seves carreteres.No volem que alguna cosa semblant els segueixi passant a altres nens i famílies. I per això llancem aquesta petició. Les dades són tan evidents com rotunds: una cadira a contramarxa està dissenyada per evitar lesions; lesions que en una cadira col·locada de cara no s'eviten».

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris