ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

La PAH atura el seu primer desnonament a Pedralbes

Victòria Bonet té 60 anys i està a punt de perdre el seu pis de 290 euros

Els activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) segueixen amb la seva lluita, que ja ha arribat al barri més ric de Barcelona. Per primera vegada en la seva trajectòria, l'organització ha ajudat una veïna de Pedralbes que ha estat a punt de ser desnonada del seu pis de 290 metres quadrats aquest dimarts, tal com informa el Diari Ara. Victòria Bonet té 60 anys i en farà 40 que viu al número 75 del carrer Cavallers, un edifici construït pel seu pare, Antoni Bonet i Castellana, un important arquitecte.

  

  

 

 

Per diverses circumstàncies, Victòria està arruïnada i a punt de perdre el seu pis perquè no pot fer front a les seves despeses. «Estic en tractament psiquiàtric, i fa un any que estic amagada, sense sortir de casa, perquè no volia que em veiessin», ha explicat al Diari Ara, però ha assegurat que no seguirà acotant el cap i seguirà batallant per aconseguir un habitatge digne. Però més enllà de trobar un pis, el que la preocupa és saber què se'n farà del seu gos i de les obres d'art úniques que té a casa seva.
 

Victòria ha demanat ajuda a l'Ajuntament de Barcelona. Ara, després d'un intent de desnonament frustrat, s'ha arribat a un acord amb la propietat d'ajornament sense data i mentrestant el consistori farà un estudi de la vulnerabilitat de la unitat familiar per determinar a quines ajudes pot recórrer. A més d'aquesta persecució per part de la propietat, la dona també ha denunciat la pressió a la qual ha estat sotmesa pels veïns de l'edifici arran dels seus impagaments de les quotes de comunitat.

 

Per la seva banda, els propietaris han assegurat que els va demanar 100.000 euros a canvi de deixar la casa i que la comunitat de veïns no la volen perquè acumula un deute de 60.000 euros i perquè porta persones que no respecten les normes de les zones comunitàries. Aquestes són unes afirmacions que la PAH ha volgut desmentir i ha lamentat que no es respecti l'estat de salut de Victòria.

Comentaris