rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada día al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

La pregorexia és el nou trastorn durant l'embaràs

Fer excessiu exercici durant l'embaràs pot perjudicar al fetus
Imatge d'una dona embarassada. | Pixabay
 

En la societat moderna ens trobem amb tot tipus de trastorns alimentaris provocats per l'estereotip erroni de dona ideal. Això ens porta a trastorns comuns com l'anorèxia o la bulímia, però poca gent coneix la pregorexia o por a tenir panxa, una fòbia cada vegada més comuna entre les dones embarassades. No es tracta d'una obsessió per estar prima, sinó una por irracional a lluir panxa que pot afectar greument el desenvolupament del fetus. Un doctor explica que la pregorexia pot provocar un creixement lent, un part prematur o un avortament durant els tres primers mesos.

Una representant de la Societat Argentina de Nutrició descriu la pregorexia com «la presentació d'un trastorn alimentari durant l'embaràs. Com la vigorexia o la ortorexia poden ser diferents manifestacions d'un trastorn alimentari com l'anorèxia, bulímia o trastorns atípics».

 

L'ideal durant l'embaràs és guanyar entre 11 i 16 quilos, senyal inequívoc del correcte desenvolupament del fetus, però les dades confirmen que un 30% de les dones intenten aprimar-se durant l'embaràs. Per aconseguir-ho fan massa exercici o mengen menys del necessari, posant en risc la seva salut i la del bebè, ja que la falta de nutrients afecta la placenta i el desenvolupament del nadó. Tampoc és recomanable fer abdominals o certs exercicis d'impacte a partir d'un cert temps de gestació. Aquesta obsessió per la imatge del cos s'ha d'aparcar durant l'embaràs, mantenint sempre una correcta alimentació i seguint les indicacions dels professionals.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris