La revista britànica ‘The Economist’ informa sobre el procés català

El mitjà ha publicat un article titulat «Catalunya vol fer el referèndum tant si Espanya ho vol com si no»
L'article publicat a 'The Economist' es titula: «Catalunya vol fer el referèndum tant si Espanya ho vol com si no» | The Economist

 

La revista 'The Economist' del Regne Unit ha publicat un article sobre el procés independentista català, anomenat «Catalunya vol fer el referèndum tant si Espanya ho vol com si no». A l'escrit s'analitza la situació de Catalunya i Espanya, i es critica l'actuació de Rajoy en aquest conflicte. A l'article hi diu que la postura de Rajoy es basa a «dir que el vot és il·legal i prometre bloquejar-lo». Malgrat que cataloguen aquesta posició d'«eficaç», no creuen que sigui una bona opció per a la relació entre els catalans i Espanya.

A 'The Economist' també fa referència al desacord entre l'Estat i Catalunya per la Constitució espanyola, que Rajoy es nega a modificar. El mitjà de comunicació britànic també insisteix en el fet que el president d'Espanya passa per alt la insatisfacció i malestar dels catalans respecte a l'Estat espanyol. «L'enfocament de Rajoy pot ser poc imaginatiu, però eficaç. Per a ell és políticament rendible a la resta d'Espanya, on molts estan farts d'allò que veuen com el 'català emprenyat', però ignora la insatisfacció de Catalunya amb els acords constitucionals d'Espanya», diu l'article. A més, afegeix que, si el president vol mantenir l'Estat unit, hauria de reformar la Constitució.