rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

L'aeroport del Prat comptarà amb una terminal satèl·lit per als vols intercontinentals

El nou pla farà que l'aeroport de Girona assoleixi una enorme importància
Imatge de l'Aeroport del Prat | CatalunyaDiari.cat

 

L’aeroport de Barcelona-El Prat segueix fent-se gran. El centre de transports per excel·lència de Catalunya segueix perseguint l’objectiu de créixer any rere any i, justament per això, es durà a terme la construcció d’una nova terminal per als vols intercontinentals.

 

La despesa, però, és el que més crida l’atenció. Segons el ministre de foment espanyol, Íñigo de la Serna, l’anhel de l’aeroport passa per arribar als 70 milions de passatgers anuals —a dia d’avui es gaudeix uns 55 milions— l’any 2026. Per arribar a aquestes xifres, doncs, s’invertirà una quantitat total de 1.929 milions d’euros.

Integrar Barcelona i Girona

És, a grans trets, la idea establerta per al nou aeroport barceloní. Si bé és cert que a principis de segle l’aeroport de Barcelona —aleshores encara no incloïa El Prat al nom— va absorbir la pràctica majoria dels vols dels aeroports de Reus i Girona a causa de la crisi, ara l’aeroport barceloní tornarà a agafar-se de la maneta de Girona.

 

D’aquesta manera, la nova terminal satèl·lit de la T-1 tindrà les següents característiques. Segons ha tret a la llum ‘El Periódico’, la idea inicial del aeroport passa per elevar la capacitat d’absorció de passatgers.

 

Per això mateix, doncs, l’aeroport de Girona-Costa Brava actuarà de pista annexa. És a dir, el centre de transports de la demarcació de Girona es convertirà en la quarta pista de l’aeroport de Barcelona.

 

Terminal 1 de l'aeroport del Prat en una imatge d'arxiu | Panoramio

 

L'AVE passarà per l'aeroport de Girona

El que és cert és que utilitzar Girona com a quarta pista suposa una dificultat logística, però un estalvi important. En aquest aspecte, doncs, el ministre De la Serna ha explicat que El Prat i Girona han de ser ara considerats com «un únic sistema».

 

Aleshores, Girona gaudirà d’unes noves instal·lacions per poder abastir un ‘monstre’ com és a dia d’avui l’aeroport de Barcelona.

 

És justament per això que es durà a terme la construcció d’una estació de l’AVE al mateix aeroport de Girona —la ciutat ja compta amb una de les primeres estacions de l’estat— i comptarà amb una sèrie de serveis de llançadora entre Girona i l’aeroport de la ciutat comtal.