rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'Ajuntament de Barcelona activa l'Operació fred davant la forta baixada de les temperatures

Es tracta de la segona fase d’alerta d’aquest hivern
Imatge dels serveis d'emergències socials de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

 

L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dilluns, 26 de febrer, l’Operació Fred davant la previsió que les temperatures puguin ser iguals o inferiors a 0 ºC a partir d’aquesta nit. Així doncs, s’han reforçat els equips d’emergències socials per detectar persones sense llar i oferir-los allotjament en un centre municipal.

 

Cal recordar que el Servei Meteorològic de Catalunya ja fa dies que avisa d’una baixada de les temperatures, així com d’un risc de nevades a cotes força baixes, com a conseqüència d’una massa d’aire fred siberià que arriba des del nord-est d’Europa.

 

El CANE romandrà obert tot l'hivern

L’Operació fred, que ja estava activada en fase preventiva des del passat 29 de novembre, habilita el Centre d’Estades Breus del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), el qual disposa de 100 places, les quals se sumen a les 72 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE), que es va obrir el novembre amb motiu de l’activació de l’operació fred en fase preventiva i romandrà obert tot l’hivern.

 

Unes  places que també s’afegeixen a les més de 2.000 places d’allotjament diàries de què disposen l’Ajuntament i la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar (XAPSLL), segons informa el mateix consistori.

 

Barcelona activa, per segona vegada, l'Operació fred | Ajuntament de Barcelona

 

El CUESB ja ha cobert 5.996 estades nocturnes

Segons l'Ajuntament de Barcelona, el Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE) del CUESB ha cobert enguany i fins a la nit passada 5.996 estades nocturnes i el mateix nombre d’esmorzars.

 

D’aquest total, 235 persones van ser ateses durant l’operació fred activada el 8 de febrero. A més, també s’han ofert altres serveis: 5.659 sopars, 4.446 dutxes, 3.768 serveis de consigna i 205 atencions d’infermeria, entre d’altres.

 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris