rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

L'Ajuntament de Gironella retira 300.000 euros del Banc Sabadell després de l'anunci d'un possible canvi de seu social

L'alcalde, David Font (PDeCAT), diu que el moviment és una «mesura de protesta» que repetiran si hi ha altres entitats bancàries que vulguin fer el mateix
Oficina de Banc Sabadell | Banc Sabadell

 

L'Ajuntament de Gironella (Berguedà) ha retirat 300.000 euros del Banc Sabadell cap a una altra entitat bancària aquest dijous al matí. L'alcalde, David Font, ha explicat que la decisió s'ha pres després que el consell d'administració de Banc Sabadell hagi anunciat que en una reunió que tindrà lloc aquesta tarda l'entitat estudiarà la possibilitat de canviar el domicili social a Madrid, Oviedo o Alacant en cas d'una declaració d'independència de Catalunya. Font opina que «cap entitat bancària ha de canviar la seva seu social pel procés que està vivint el país, perquè ha sigut un procés democràtic». 

El batlle ha qualificat el traspàs de saldo de «mesura ràpida de protesta» i ha afegit que repetiran l'acció si hi ha altres entitats bancàries que vulguin fer el mateix. Es traslladarà «cap a altres entitats que no tinguin cap mena de problema per mantenir la seu social a Catalunya i seguir oferint servei als catalans», ha destacat. La suma de 300.000 euros s'ha ingressat a Caixa Bank, tot i que el compte del Banc Sabadell es manté per rebuts i préstecs que s'hauran d'operar amb l'entitat.