L'Alejandro té 12 anys i no té ganes de viure

Ha estat víctima d'assetjament escolar
Imatge d'Alejandro al costat de la seva mare. | El Mundo.
 

L'Alejandro té només dotze anys i ha passat per moltes situacions desagradables amb tan poca edat. Als vuit anys li van detectar una lleu discapacitat intel·lectual i quan es va saber al col·legi Antonio Relaño de Olula del Riu (Almeria) van començar els episodis d'assetjament escolar. Segons ha explicat la mare del menor al diari El Mundo, «primer van començar a treure-li material escolar, després van arribar les agressions per part d'aquest grup de nens, que al llarg del temps han pogut ser fins a una quinzena, encara que els capitosts són cinc». Com les agressions no cessaven, els pares van decidir canviar-lo de centre als 10 anys, al Col·legi Trina Rull, on el nen no va tenir cap problema.

 

Quan semblava que aquesta situació ja era cosa del passat, l'Alejandro es va trobar amb alguns dels seus agressors pel carrer i li van pegar «puntades en l'estómac i cops de puny en el cap», explica la mare. El nen va començar a tenir por de sortir al carrer i de cap manera volia anar a l'institut l'any següent, quan li tocava començar primer d'ESO. Des del centre educatiu de secundària els van garantir que no hi hauria contacte entre el seu fill i els assetjadors. Però no va anar així, als pocs dies de començar va ser víctima d'una primera agressió al gimnàs i «va ser brutalment copejat, aquesta vegada pel capitost dels acosadores, que li va agafar del coll i li va empènyer contra la paret, causant-li una greu contractura lumbar i una lesió cervical, i gràcies a que una mestra va poder intervenir», assegura la mare i explica que l'Alejandro els va explicar que a la seva classe hi havia tres dels suposats maltractadors, malgrat els responsables del centre havien promès que això no passaria.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

  

  

  

  

bullyingEl Mundo

Els informes psiquiàtrics detallen que l'Alejandro pateix una profunda depressió, que provoca que visqui tancat a la seva habitació, sofreixi insomni i amb prou feines mengi, a més d'haver de prendre ansiolítics i antidepressius. Ara, la mare de l'Alejandro espera que tot se solucioni i el seu fill pugui portar una vida normal.