Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'aplicació mòbil de l'Agència Tributària i el Pla «Li Truquem», les dues grans novetats de la Renda 2017

La campanya ha arrencat aquest dimecres i s'estendrà fins al pròxim 2 de juliol
Imatge d'arxiu d'una dona entregant la seva declaració de la Renda.   | CatalunyaDiari.cat

 

La campanya per a la presentació de la declaració de la Renda corresponent a l'exercici fiscal del 2017 ha començat aquest dimecres, 4 d’abril, per a més de 3,5 milions de contribuents catalans i uns 19 milions en el conjunt de l'estat espanyol, segons el calendari del contribuent publicat per l’Agència Tributària (AEAT) en la seva pàgina web.

 

La campanya, que finalitzarà el pròxim 2 de juliol, compta amb una sèrie de modificacions i novetats sobre les quals cal estar pendents, sobretot en l’àmbit tecnològic.

Les dues grans novetats de la campanya

Així doncs, la campanya arrenca aquest dimecres per a la presentació per internet, les quals van suposar el 88% del total durant el passat exercici, així com per via telefònica.

 

No obstant això, la presentació presencial de les declaracions en entitats col·laboradores, comunitats autònomes i oficines de l'Agència Tributària començarà un mes més tard, exactament el pròxim 10 de maig.

 

Tanmateix, es podran presentar les declaracions a través de les dues grans novetats de la campanya: a través de la nova aplicació mòbil de l’Agència Tributària, que es pot descarregar des del passat 15 de març, així com sol·licitant cita prèvia per al Pla «Li Truquem», pel qual l’AEAT trucarà als contribuents i els confeccionarà i presentarà la declaració per telèfon.

Poques novetats en el contingut de l'impost

A part d’aquestes dues novetats, la declaració de la renda per a l'exercici del 2017 presenta molt poques novetats en el contingut de l'impost. Una de les més destacades, però, i que afecta molt pocs contribuents, és per a les unitats familiars que per decisió judicial tinguin assignada la guàrdia custòdia d'un infant, amb la qual cosa les famílies es podran deduir amb igualtat de drets el mínim per descendents assignats als pares biològics. 

 

Una altra novetat fa referència a l'exempció dels ingressos procedents de la renda per l'estalvi que en aquesta declaració de la renda per al 2017 se situa fins a un màxim del 20% d'aquests ingressos, 5 punts percentuals més que el 15% que hi havia en vigor fins al 2016. 

 

Una altra de les novetats fa referència a l'exempció fiscal per formació. Quan l'empresa contracta i paga un curs relacionat amb l'activitat d'un treballador, aquest empleat quedarà exempt de tributació. En cas que el curs el pagui un tercer però l'empresa permeti que el treballador hi assisteixi, el treballador també quedarà exempt de tributar. 

 

Finalment, i per als contribuents catalans, desapareix la deducció per invertir en accions de companyies que cotitzin en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB). Fins ara, aquests contribuents es podien deduir fins als 10.000 euros.