rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'Assemblea Nacional Catalana comparteix les indicacions prèvies per anar a votar

Es tipifiquen en nou punts informatius
L'Assemblea Nacional ha compartit una sèrie de punts sobre com votar | Cedida

 

Demà, dia 1 d'Octubre tindrà lloc el referèndum català per a determinar si el poble de Catalunya vol ser independent de l'estat espanyol o no, i, per aquesta raó els principals organismes a favor de la consulta estan acabant d'organitzar el que sigui necessari perquè els drets democràtics de la ciutadania es mantinguin i es puguin dur a terme amb el menor nombre d'incidències possible. El mateix Oriol Junqueras assegurava recentment que, en cas que els col·legis es tanquessin, seguiria podent-se votar al referèndum i ara, segons ha circulat per les xarxes, l'Assemblea Nacional Catalana ha compartit un missatge amb nou punts importants en el que s'ultimen les instruccions per a anar a votar. Aquests punts són els següents:

  

«1. Organitzeu actes i activitats lúdiques a les escoles i si podeu quedeu-vos-hi a dormir la nit de dissabte.

 

2. Si hi ha gent que no pot ser-hi abans, és imprescindible que tothom estigui al seu col·legi a les 5 de la matinada.

 

3. Tothom ha d'anar al col·legi electoral que tingui assignat.

 

4. No s'organizaran en cap cas punts de votació fora dels llocs habilitats.

 

5. En cas que el col·legi que us pertoqui estigui tancat la matinada de diumenge, caldrà que tothom s'hi concentri a la porta fins que vinguin a obrir.

 

6. En cas de presència policial, sempre actuarem des de la resistència pacífica. Cal garantir ser molta gent de totes les edats.

 

7. Caldrà deixar el col·legi net de pancartes i restes de les activitats organitzades. Ha de ser un punt de votació neutral i diumenge no s'hi ha d'organitzar cap activitat.

 

8. Un cop arribi l'administració electoral, ells s'encarregaran de la constitució del col·legi. A les 9 h començarà el referèndum i s'haurà de garantir que durant tota la jornada sempre hi ha gent al col·legi per defensar-lo pacíficament.

 

9. Des de les 8 h del matí i al llarg de tota la jornada s'aniran donant instruccions oficials. Estigueu atents!»