rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'associació Servidors.cat denuncia que els treballadors públics tenen «por» de ser destituïts si s'expressen en públic

L'associació ha criticat els «greus» efectes de l'aplicació de l'article 155
Diversos treballadors públics, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

Continuen les reaccions al cessament de la cap de comunicació dels Mossos d'Esquadra, Patrícia Plaja, després d'escriure un tuit personal criticant la sentència de 'La Manada'. Aquest diumenge ha estat el torn de l'associació Servidors.cat, formada per servidors públics vinculats a una institució pública de Catalunya, que ha demanat als Serveis Jurídics de la Generalitat que impugni la destitució de Plaja i ha reclamat al Síndic de Greuges que iniciï una actuació d'ofici. De la mateixa manera, l'entitat ha denunciat que els treballadors públics de la Generalitat tenen «por» de ser destituïts a l'hora de «fer comentaris a Twitter, parlar amb els mitjans, fer rodes de premsa o assistir a determinats actes».

 

La seva presidenta, Yolanda Hernández, ha criticat les «greus» conseqüències de l'aplicació de l'article 155, encara que «hi ha una part dels danys a l'administració que no són visibles per part de la ciutadania». Hernández ho justifica perquè «hi ha un cert temor que si expliques el que passa, et puguin cessar». «La gent està molt preocupada perquè no saben si demà els tocarà a ells», ha avisat. 

Els «greus» efectes del 155

Quan es compleix mig any de l'aplicació d'aquest article de la Constitució espanyola, Servidors.cat fa notar els «greus» efectes que està produint, i que ja va exposar el febrer passat a través d'un informe lliurat al president del Parlament, Roger Torrent. La presidenta de l'entitat ha assenyalat que des d'aleshores el govern espanyol ha seguit fent destitucions «quan moltes d'elles no eren necessàries». És el cas de directora de l'Escola dels Mossos, la directora general d'Exteriors o el director de l'Escola d'Administració Pública.

 

Departaments de la Generalitat paralitzats

Yolanda Hernández, ha explicat que hi ha alguns departaments de la Generalitat com Presidència o Exteriors que pateixen més paràlisi que d'altres i «no estan explicant quins serveis s'estan donant». «Estan fent per inèrcia les coses que ja estaven al damunt de la taula i aquelles que cada any es van renovant, però qüestions noves que es puguin succeir no s'estan donant», ha lamentat. Segons Hernández, «hi ha moltes coses que a fora no se sap», i considera que «seran totalment invisibles fins que no entri el nou Govern i pugui fer una auditoria per veure què ha passat durant els últims mesos».

 

Reclamen que es formi govern

Així, la presidenta de Servidors.cat retreu que «a data d'avui no hi ha cap control ni cap explicació de per què es fan unes actuacions i d'altres no». Per això, ha reclamat que es formi Govern: «Ho portem dient durant els últims mesos i ningú ens escolta. Un país sense govern no pot funcionar, les polítiques públiques necessiten gent que les impulsi, d'altra manera no té sentit». Hernández considera que en la mesura que passen més mesos amb el 155 «serà més complicat» revertir la situació. «Les actuacions que requereixen molt temps per desenvolupar-se, com més tardin més complicat és», ha sentenciat. En aquest sentit, Hernández ha indicat que el país no es pot permetre unes noves eleccions, i creu que seria una despesa «innecessària» i que els diners dels ciutadans «no han d'anar destinats a això». 

L’Associació Servidors Públics de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitats contribuir a l’enfortiment i al bon govern de les institucions públiques de Catalunya; defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques, i promoure les iniciatives necessàries per a l’aprofundiment de l’estat de dret, democràtic i social a Catalunya.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris