rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

L'Autoritat del Transport Metropolità incrementarà els preus de les tarifes del transport públic el 2018

La T-10 es consolida com el bitllet més demandat
Els preus de les tarifes de transport de Barcelona s'incrementaran el 2018 | CatalunyaDiari.cat

 

Viatjar amb la T-10 per Barcelona ja no costarà 9,95 euros com fins ara. L’autoritat de Transport Metropolità (ATM) ha decidit reunir aquest dijous el seu consell d’administració per aprovar les tarifes del transport públic de cara a l’any 2018, on d'ha decidit incrementar el preu a 10,20 euros.

 

Per a l’usuari, això implica que l’abonament de deu viatges d’una zona, el més demandat, tornarà a costar més de deu euros. En aquest consell es decidiran totes les tarifes del transport integrat de Barcelona i voltants, d’una a sis zones, i en els darrers dies l’ajuntament d’Ada Colau ha intensificat la pressió sobre el govern espanyol perquè aporti més diners i congelar els preus, però asseguren que l’executiu central no ha contestat.

Ada Colau responsabilitza al govern espanyol de l'increment de les tarifes

Els socialistes catalans van ser els que més van insistir en què es congelessin les tarifes de transport per al 2018. Ja al ple del mes de novembre el cap de la formació a l’Ajuntament, Jaume Collboni va preguntar-li a l’alcaldessa Ada Colau si pensava fer-ho, i ella va contestar que tenia «tota la voluntat», però que no depenia d’ella.

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, culpa al govern espanyol de l'increment de les tarifes | Cedida

 

Aquest dimecres, Collboni ha tornat a insistir que els preus es mantinguin per sota dels deu euros, recordant que va ser el convergent Xavier Trias qui va pactar la disminució de la T-10 als 9,95 euros. «Si va ser possible una rebaixa en el preu amb un govern de dretes com el del senyor Trias, no serà possible amb el govern de la senyora Colau?», es va preguntar.

 

El govern municipal, però, insisteix que ha estat l’Estat qui ha deixat d’invertir uns 540 milions d’euros, mentre que el consistori ha incrementat la seva inversió un 86% entre els anys 2010 i 2017.

Una reunió en un moment molt delicat

La reunió anual del consell no serà com les habituals. Si bé la presideix la Generalitat, com a administració majoritària de l’ATM, amb el cessament del Govern derivat de l’aplicació de l’article 155 ja no l’encapçalarà l’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

 

En aquest sentit, el govern de Mariano Rajoy ha delegat la presidència de la sessió al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font. A més, l’executiu central hi pot enviar, com cada any, un representant en qualitat d’observador.

 

L'expresident Josep Rull no presidirà la reunió del consell | CatalunyaDiari.cat

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris