rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

L’e-residència catalana, la nova eina per captar empreses d’arreu del món

La Generalitat posa en marxa un sistema de dades que permetrà als empresaris controlar els negocis a distància
Imatge d'una targeta d'e-residència del govern d'Estònia | cedida

 

Les empreses que vulguin operar al territori català ja no hauran d'instal·lar-se físicament. Segons informa el '3/24', la Generalitat –que vol seguir l'exemple d'Estònia— està preparant la creació d'un sistema de dades que permetrà posar en marxa i administrar un negoci a Catalunya sense que les empreses hagin de traslladar-se físicament.

Per tant, el certificat d'e-residència, tal com s'anomenarà aquest sistema innovador, permetrà la formalització de contractes, l'obertura d'un compte corrent online a les entitats bancàries i altres tràmits administratius mitjançant la signatura digital. Segons el departament d'Economia de Catalunya, això és una mesura per enfortir i dinamitzar l'entorn empresarial de Catalunya. Igualment, l'obtenció d'aquest document no equivaldrà a un certificat de residència o de ciutadania. Es tracta d'una de les directrius en l'estratègia 'smart' que s'estan duent a terme des de la conselleria. El model d'aquest document seguirà l'exemple del govern d'Estònia –un dels més avançats en el món de la digitalització—.

 

Cada e-resident rebrà una targeta digital d'identificació, així podrà accedir de forma segura a tots els seus serveis per firmar i podrà autentificar digitalment els documents. Catalunya no és l'únic que s'ha interessat per aquest projecte i països com Lituània, Finlàndia, Dubai i Singapur també han mostrat el seu suport a la proposta estoniana.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris