rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'emblemàtica botiga barcelonina 'El Ingenio' tanca per sempre

L'històric establiment venia productes artesanals de circ, capgrossos i gegants
L'emblemàtica botiga 'El Ingenio' | CatalunyaDiari.cat

 

La crisi continua entorpint negocis, en aquesta ocasió ha caigut una de les emblemàtiques botigues barcelonines, situada al carrer Rauric. Es tracta d'un històric establiment de venda de productes artesanals de circ, capgrossos i gegants conegut com 'El Ingenio'. Va obrir-se l'any 1838 i, tot i els esforços per mantenir les portes obertes, ha acabat tocant fons i desapareixent.

Mesures preses davant les problemàtiques

'El Rei de la Màgia', una botiga pròxima a aquesta, va intentar salvar el comerç en fer-se càrrec del negoci durant un temps i impulsar una campanya de micromecenatge, però la lluita per mantenir-la viva no va servir per res.

 

Una de les grans problemàtiques és la falta d'inversió i la negativa de la propietat de fer alguna revisió o adequació en relació a les condicions econòmiques pactades, segons indica 'La Vanguardia'. A més, el tancament també hauria estat per culpa de la falta de «protecció institucional» que pateixen les centenàries botigues barcelonines.

 

L'interior de la botiga 'El Ingenio' | CatalunyaDiari.cat

Una petita part continuarà viva 

De totes maneres, els materials utilitzats pel circ seguiran tenint presència, però en la botiga 'El Rei de la Màgia' el vinent any. Tanmateix, seguiran treballant amb el cartó i la pedra per elaborar productes artesanals i, a més, la pàgina web restarà activa per poder sol·licitar les últimes peces artesanals que queden.

 

La història de la botiga

El negoci va ser emprès per la família Escaler, que s'ha dedicat tota la vida a les escultures, i va anar a parar en mans de moltes persones fins a arribar a enguany. D'altra banda, sempre mantenia el contacte amb les colles, les escoles i els consistoris barcelonins que habitualment acudien per fer encàrrecs, sobretot per les festes majors. Inclús, va poder gaudir de clients com el pintor Salvador Dalí i membres de 'El Cirque du Soleil'.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris