Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'emotiva carta de Rossella Selmini, una italiana en defensa de la causa catalana

El text s'ha publicat al diari italià 'La República'
Imatge d'arxiu de la mobilització de l'11 de setembre a Barcelona.  | CatalunyaDiari.cat

 

El diari progressista de referència a Itàlia i el de més audiència, 'La República', ha publicat, aquest passat dijous 22 de febrer, una carta de Rossella Selmini, una noia italiana que treballa als Estats Units i que coneix molt bé Catalunya. Una carta que la periodista del citat mitjà Concita Gregorio ha publicat a la seva columna.

 

En ella, Selmini explica per què la causa independentista irrita als seus compatriotes i els avergonyeix: «L'exemple d'algú que lluita de debò, sense violència, al costat de casa nostra, ens és gairebé molest», diu la italiana a tall de denúncia per la insolidaritat i el cinisme dels italians. 

 

 

 

La carta de Rossella Selmini 

La jove comença la carta fent esment al mecànic de Reus que va ser denunciat per negar-se a revisar el cotxe d'un agent de la Policia Nacional. «Després del que va passar durant el referèndum de l'1 d'octubre, el mecànic simplement no tenia ganes de treballar per un policia que havia colpejat els seus conciutadans», argumenta Rossella Selmini. 

 

La italiana continua el seu escrit parlant de Catalunya, on «es troba com a casa», «potser com en cap altre lloc, i allí vaig conèixer la gent més oberta —i més europea— d'Europa». Assegura que és un «país» on havia estat «temps enrere» i amb el qual «l'uneixen afectes profunds». Tanmateix, parla del català, una llengua que «aviat va començar a estimar», ja que li «recorda als dialectes emilians —del centre-nord d'Itàlia— de la seva infantesa». 

 

«Segueixo amb gran tristesa el que està passant, i observo la indiferència amb què es discuteix la qüestió catalana a Itàlia», relata Selmini. La jove italiana creu que «la causa catalana és digna d'atenció i respecte» i que, per tant, «no podem seguir indiferents i, encara menys, justificar la repressió autoritària que el govern espanyol exerceix avui a Catalunya». 

 

El silenci d'Europa

En aquest context, Rossella exposa alguns exemples, com el del mecànic de Reus, els «activistes i polítics empresonats» o les «invitacions a no portar el llaç groc», al mateix temps que denuncia el «silenci de les institucions europees». 

 

«Algú va dir que la catalanofòbia de molts espanyols no només es deu al nacionalisme, sinó també a una mena d'enveja de la capacitat dels catalans per a defensar els seus drets». Una afirmació que assegura que també podria servir per als italians, «incapaços de sentir curiositat i, menys encara, una mica de solidaritat amb els que estan disposats a rebre cops en una escola per a defensar la causa en què creuen». 

 

 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris