L'error que cometem sempre en fer un filet

El xef Anthony Bourdain ens dóna els consells per coure'l bé
Consells per cuinar un filet. | Cedida

 

En principi, cuinar un filet a la planxa no hauria de tenir secret, però pel que sembla el xef de renom internacional Anthony Bourdain, va comentar l'error que comet molta gent quan ho fa. Com el xef va comentar en un programa britànic, tallar el filet per comprovar que s'està cuinant és una cosa que no s'hauria de fer perquè espatlla el sabor de la carn. Quan es cuina la carn, a l'interior es produeix una recirculació de sucs, i en tallar-la mentre es cuina, el procés s'interromp i la carn es fa malbé. A més, el cuiner aconsella deixar reposar el filet uns minuts després de la cocció abans de servir-ho.

Altres consells del xef per cuinar un filet:

 

Temperatura: abans de cuinar la carn ha d'estar a temperatura ambient, és recomanable treure-la del frigorífic una estona abans de coure-la.

 

Un únic tomb: no cal marejar el filet, quan es posa a la planxa, cal deixar-lo coure's una estona abans de donar-li la volta.

 

No tirar sal a la carn crua: la sal ha de tirar-se quan girem el filet per primer cop, a la part ja cuita, o quan la servim al plat.