TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🚨 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Les autoescoles denuncien que fins a 1.000 professors podrien perdre la feina per la vaga d'examinadors

La impossibilitat d'examinar-se fa que els alumnes no es matriculin a les autoescoles
Professors d'autoescola i alumnes a la Prefactura de Trànsit de Girona, on no s'ha presentat cap examinador. | ACN

 

La crisi a les autoescoles sembla que ha arribat al punt d'encallar-se. L'aturada parcial dels examinadors de la Direcció General de Trànsit durant el mes de juliol ha perjudicat molt a aquest sector i la vaga indefinida d'aquests, anunciada a partir del mes de setembre pot suposar un cop definitiu. Per això, la plataforma 'Autoescoles diuen prou' denúncia que la situació és «insostenible» i que fins a «1000 professors podrien perdre la feina» com a conseqüència de l'aturada. I és que com que els alumnes no poden examinar-se decideixen no apuntar-se a les autoescoles, i aquestes veuen paralitzada tota la seva activitat. Això s'ha traduït ja en el tancament de més de 100 autoescoles a tot l'estat. L'organització de protesta 'Autoescoles diuen prou' té clar que aquesta situació no pot continuar i demana l'estat que hi intervingui.

 

 

 

 

La plataforma exigeix al govern de l'Estat espanyol que indemnitzi les autoescoles per tots els perjudicis que els hi està ocasionant aquesta vaga de funcionaris de la DGT. A més proposa diverses solucions al problema com la intervenció de la Guardia Civil com a examinadors, el traspàs de les competències perquè cada comunitat autònoma gestioni els seus exàmens, la privatització de l'activitat o fins i tot formar militars perquè examinin, tal com ja havia apuntat la mateixa DGT. 

 

Paral·lelament, la Federació d'Autoescoles de Catalunya continua reivindicant que falten examinadors. A Catalunya, per exemple, n'hi ha poc més de 100 per a tot el territori. 

 

 

 

 

 

 

🎁 Participa gratis i guanya un fantàstic lot d'oli PRIORDEI. Fes clic aquí!

Comentaris