URGENT

L'ATM fa marxa enrere i crea per sorpresa la T-Familiar

Les begudes ensucrades augmenten el risc de càries en els nens

Creix el risc de patir obesitat i diabetis
Els nens són més propensos a patir càries abans dels onze anys | Avodent
 

No és la primera vegada que sentim que el sucre i les calories abunden en les begudes ensucrades, però ara no només ens ho diuen les revistes de bellesa o les dietes miracle que trobem per Internet, sinó també els dentistes pediàtrics. Aquests metges han trobat un altre problema afegit a beure aquestes substàncies: les dietes amb alt contingut en sucre poden formar càries en els nens, i en alguns casos molt greus.

Segons el Centre per a Control i Prevenció de Malalties de Nova Zelanda, el 42% dels nens entre dos i onze anys han tingut alguna càries a les dents de llet, i el 21% d'ells, des dels sis anys, han tingut càries a les seves dents permanents. Fa uns anys, el New York Times informava que la càries s'estava tornant tan greu que els dentistes recomanaven posar anestèsia general als petits per poder tractar-los la malaltia, unes intervencions que solen durar molt de temps si les càries estan molt avançades.Un d'aquests casos va ser un nen de només tres anys d'edat, que al març d'aquest mateix any va haver de sotmetre's a una intervenció en la qual li van extreure onze dents a causa d'una ingesta de sucre exagerada al llarg de la seva curta vida. Els refrescs d'algunes marques conegudes de begudes estan donant resultats nefasts per a la dentadura dels més petits. Per això els dentistes recomanen als pares que no els proporcionin aquests productes, encara que també cal anar amb compte amb les alternatives.

 

Càries avançada en un menor d'onze anys | Rolloid.
 

Un dels dentistes consultats extreia a l'any més de 60 dents de llet, per la qual cosa aconsellava als pares que les dietes de líquids dels nens es limitessin a aigua i llet. Però el problema no quedava a Nova Zelanda: segons el centre d'Odontologia de Vermont, EE.UU, «els refrescs i aperitius ensucrats sempre estan disponibles per al consum en tots els llocs en els quals normalment els nens es relacionen».

 

Els experts en el tema diuen que no és només un problema de la dieta i de l'excés begudes i menjars que continguin molt sucre, sinó que també és un problema de disciplina dels pares amb els seus fills. Han d'ensenyar-los i insistir-los en què es rentin ben les dents, diàriament, usant fil dental com a complement i altres esbandides bucals, a més de revisions mèdiques rutinàries amb el dentista. D'aquesta manera es podrien evitar moltes de les càries que presenten els nens al llarg de la seva infància.

 

Beguda i aliments i la seva respectiva quantitat de sucre | Cedida.
 

La universitat de Melbourne, a Austràlia, també va dur a terme un experiment en el qual va utilitzar 23 tipus de refrescs, alguns ‘lliures de sucre’, en els quals van trobar additius que fal malbé les dents de forma similar al sucre. També s'ha demostrat que els nens que consumeixen una gran quantitat d'aquests productes són 3,5 vegades més propensos a patir obesitat i diabetis que un nen que no els consumeixi.