rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les beques Equitat per a estudiants de màsters i carreres entraran en vigor el curs vinent

Les ajudes només seran existents per aquells estudiants de postgrau que els seus estudis obrin portes al món laboral i el descompte serà d'un màxim del 25% del cost de la matrícula
Vaga d'estudiants l'any 2015 que va portar al Govern a modificar la llei de beques universitàries. | Cedida

 

El Govern estendrà les beques Equitat als estudiants de màsters coneguts com a 'habilitants' a partir del curs vinent. Segons informa 'Nació Digital', avui dijous, 22 de juny, totes les universitats i agents socials, convocats per la secretaria d'Universitats i Recerca, es reuniran al Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). La llei pretén estendre el model de les beques Equitat als màsters i augmentar un 30% els descomptes als estudiants de grau dels trams 1 i 2 d'aquestes ajudes. No obstant això, hi haurà alguns matisos en el cas dels postgraus. Ara bé, el nou sistema de beques als màsters només està pensat per anar dirigit a aquells estudiants que les titulacions obriran portes en un determinat sector. És a dir, anirà destinat als màsters en advocacia, arquitectura, i la majoria d'enginyeries, així com el de formació de professorat i el de psicologia. Això es deu al fet que els graduats en Dret no poden exercir com a lletrat sense un màster en advocacia, com també un enginyer o un psicòleg no especialitzat.

El decret, que podria ser presentat d'aquí a unes setmanes tal com afirma Arcadi Navarro, el secretari d'Universitats i Recerca, s'estendrà només a aquells màsters que siguin considerats habilitants. A més, els descomptes no seran equivalents als dels graus, com era d'esperar, sinó que un estudiant que cursa una carrera i forma part del tram 1 de la beca Equitat pot arribar a pagar només un 20% del preu de la matrícula. D'altra banda, la rebaixa per als màsters es limitarà a un 25% com a màxim. Ara bé, el projecte educatiu preveu aprofundir en els necessaris descomptes per aquells estudiants de grau amb un nivell de renda més baix. Els joves compromisos en els trams 1 i 2 de les beques pagaran a partir del curs vinent un 30% menys.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per ZARA! Participa aquí, és molt fàcil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris