Les claus de la pèrdua d'audiència de Sálvame Deluxe

L'èxit del programa Tu cara me suena i la caducitat dels seus propis recursos estan fent estralls al programa
Olvido Hormigos durant la hipnosis que li van practicar divendres al programa | Borja Terán.

 

Semblava que el lideratge de l'audiència de Sálvame Deluxe era inqüestionable fins que va arribar Tu cara me suena. La nova edició del concurs d'Antena 3 ha agafat el relleu en la carrera per ser el programa més vist i el passat divendres va obtenir un 22,5% de share, considerablement superior al 15,8% de Sálvame Deluxe

El programa de Jorge Javier Vázquez, que ja fa vuit anys en antena, no pot fer front a l'espectacle de Tu cara me suena, en el que també es reuneixen celebrities com Lolita o Chenoa, però en un àmbit festiu i sense guerra de retrets o escàndols personals.  A més, els detalls tècnics també juguen a favor d'Antena 3: la posada en escena, la realització, la il·luminació i el so estan molt més cuidats que en el programa de Telecinco.

 

Tots aquests problemes han obligat a Sálvame Deluxe a inventar noves fórmules per reconquistar l'audiència. Entre elles, polígrafs, baralles pujades de to i inclús hipnosi, com la que van practicar divendres amb Olvido Hormigos. Però amb això és cada vegada més difícil sorprendre a una audiència que ja s'ha acostumat a tot tipus d'espectacle televisiu i als sobreactuats conflictes entre els habituals del programa. Malgrat la fidelitat de gran part dels espectadors, el programa ha arribat a un desgast de personatges i també dels seus recursos televisius.

Según algunos críticos de televisión, Sálvame Deluxe se ha convertido en un escenario frío y estancado, a diferencia de la versión más cálida y humorística de la tarde. Y aun así, es probable que su audiencia peligrara de haber competencia. Así pues, durante años Sálvame Deluxe se ha alimentado de su propio éxito, pero sobre todo gracias al hecho de no competir con ningún otro programa de entretenimiento con solidez.

 

Los mismos críticos aconsejan al Deluxe volver a las raíces de Sálvame Diario antes de convertirse en un intenso Dónde estás corazón. El objetivo sería conseguir un formato «más dinámico y acogedor», sin barreras entre colaboradores e invitados y sin la seriedad y rigidez que está adoptando en los últimos tiempos el Deluxe, las cuales le están costando posiciones en la carrera por la audiencia.