Les forces policials encara no intervenen en el ciberassetjament que pateix Andrea Janeiro

CatalunyaDiari.cat

 

Durant els últims mesos hi ha hagut gran expectació amb el tema de la majoria d'edat d'Andrea Janeiro, la filla de Belén Esteban: tot el tema de la seva festa d'aniversari, de si rebria la promesa trucada del seu pare i, sobretot, de com seria la seva vida a partir d'aquest moment, han estat els eixos centrals de tota l'atenció mediàtica que ha estat rebent. A mesura que avançava el temps, totes i cadascuna d'aquestes incògnites s'han anat aclarint i s'han aportat noves informacions al respecte. Molts dels temes s'han tancat, però, actualment encara en segueix pendent un de concret: en complir la majoria d'edat es van fer públiques les fotografies d'Andreíta, en la qual, a més, es podia veure amb nitidesa la cara. Quan va succeir, van ser molts els que van manifestar la seva opinió sobre ella: quantitat d'insults, comentaris malintencionats i cruels crítiques es van formar en contra seva. Una petita minoria va donar suport a l'aspecte físic d'Andrea, tot i que el consens general semblava voler burlar-se'n d'ella.

 

 

A causa de l'enorme cyberbulling que estava rebent la jove, Belén Esteban ha decidit apel·lar a la justícia. Tal com comentava per 'Socialité', «la Policia està al corrent de tot el que passa, m'ha demanat que no parli del tema. Compte tot el món, que estan localitzant ... ». Tot i així, tal com informa La 'Razón', ni la Guàrdia Civil ni la policia han estat treballant per intervenir l'assetjament a què està sent sotmesa la jove, ja que segons han informat no hi ha una denúncia formalitzada. La seva pròpia mare assegura que no comprèn el perquè de tants insults, ja que Andreíta no té cap culpa de la seva fama ni de la professió de la seva mare i, així mateix, mai s'ha discutit amb ningú per motius de físics.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

De fet, traient el tema del cas d'Andrea, els especialistes han volgut comentar com pot ser viure una experiència així. De fet, Valentín Martínez Otero, psicòleg i pedagog deia al respecte: «Quan hi ha un ciberassetjament els danys poden ser devastadors, entre altres coses perquè no conclou en un determinat moment sinó que persegueix la persona, ja que s'estén a tot moment i en tot lloc. Es tradueixen en forma de depressió, trastorns d'ansietat, de son, d'alimentació, aïllament de la persona i pèrdua de l'autoestima, entre d'altres. El que més em preocupa és que en el moment en què la noia se la pugui ja reconèixer pel carrer sofreixi aquest assetjament de forma directa. Amb humiliacions, menyspreus ... Les conseqüències serien encara més nefastes. Cal perseguir aquestes accions que lesionen les persones». Afortunadament, tot i que ha rebut moltes crítiques amb motiu del seu físic, també han estat molts els que han sortit en la seva defensa.