URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

Les novetats que Mercadona té preparades per a aquests propers anys

Es milloraran els establiments i s'implantaran nous expositors per satisfer el client
Mercadona millorarà els seus establiments. | Mercadona

 

Durant els propers anys, la cadena de supermercats Mercadona adaptarà totes les seves botigues a un nou model de mercat a llarg termini per satisfer a l'àmplia clientela de la marca. Juan Roig, president de Mercadona, ha anunciat en l'única compareixença davant la premsa que realitza a l'any que es reformaran totes les botigues, un total de 1.600, adaptant-les per aconseguir que tant els clients com els treballadors i proveïdors estiguin satisfets amb la cadena, segons informa ‘Ideal’

Roig preveu una inversió d'uns 1.200 milions d'euros només aquest 2017, la major inversió de la història, que suposarà el tancament d'un 1% dels establiments per poder anar millorant-los. Tot i que això suposi una reducció de beneficis a curt termini, «hem de pagar perquè el ‘cap’ (referint-se al client), el treballador, el proveïdor i la societat estiguin satisfets. Primer s'ha d'aconseguir i llavors ja arribarà el benefici. Si fem això, a llarg termini tindrem una meravella», explicava Roig. D'aquesta manera, per abans del 2023 es preveu que es millorin els supermercats com els establiments eficients que ja es van estrenar el desembre de l'any passat a València i Granada. Mercadona pretén millorar la distribució, decoració i disposició de les seccions per millorar i optimitzar la compra dels clients, amb un disseny renovat tant a l'interior com a l'exterior. 

 

Les botigues tindran grans espais diàfans per facilitar l'entrada de llum natural, amb passadissos més amplis. Fins i tot s'utilitzaran nous models de cistelles i carros, més lleugers i ergonòmics. Amb això, Juan Roig vol «treure el fred de Mercadona». Però a més del nou aspecte millorat, Mercadona també té clar que necessita oferir nous i millors productes, com per exemple la implantació de màquines espremedores de suc natural de taronja. La instal·lació d'aquesta màquina sofisticada suposa un increment en 2.500 tones en la compra de taronges el 2016. 

A més, s'han creat nous expositors per als productes de petxina i l'último èxit culinari, el 'sushi'. En disset botigues on ja s'està venent el producte es venen cada dia cent unitats, i «el que no venem el mateix dia ho llencem», assegura el president. També es millorarà la secció de carns i xarcuteries, oferint més productes envasats, però també incorporant punts de tall perquè el client s'emporti el producte segons les seves preferències. 

 

El comerç electrònic es convertirà en tota una revolució per a la cadena de supermercats. Tal i com va anunciar Roig, el 2018 Mercadona tindrà una nova pàgina web amb la que «sorprendran la gent». Aquest mateix any també s'obriran botigues a Ceuta i Melilla, únics llocs de la geografia espanyola sense establiments, i el 2019 la cadena vol obrir quatre botigues a Portugal amb l'objectiu de «conquerir tota la Península Ibèrica».