L'estranya malaltia d'un nen català que l'obliga a fer-se transfusions des que va néixer

En Bernat ha de canviar-se la sang cada dues setmanes
En Bernat ara té quatre anys i ha viscut sempre amb la seva malaltia | Cedida

 

En Bernat Llamas té quatre anys i pateix una estranya malaltia que l'obliga a sotmetre's a una transfusió de sang cada dues setmanes des que va néixer. La seva història —que pot seguir-se a través d'aquest web— ha tornat a sortir a la llum ara que els seus pares han col·laborat, a través del seu testimoni, amb el Banc de Sang i de Teixits en la campanya #GivingTuesday, que anima a la gent a donar sang, temps o diners per ajudar altres persones el dimarts 29 de novembre.

  

 

 

La del Bernat és una autèntica història de superació d'un nen que ha viscut sempre amb el dèficit de piruvat quinasa, una malaltia que pateix una de cada 20.000 persones i que comporta una anèmia extrema. En conseqüència, necessita transfusions de sang constants per poder sobreviure, segons explica La Vanguardia.

 

L'única manera de curar-se que té aquest menor és un trasplantament de medul·la òssia d'un germà, ja que els seus pares són portadors i no poden donar-li ells. Per solucionar-ho, els metges van autoritzar la mare per la implantació d'un embrió fecundat invitro amb l'objectiu que estigués sa i que fos compatible amb en Bernat. Ara està embarassada de disset setmanes d'una nena que, si tot va bé, naixerà el pròxim mes de març i la sang del cordó umbilical es congelarà per al posterior trasplantament.