Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L’exèrcit espanyol anuncia noves maniobres demà a quatre pobles de l’Alt Empordà

La CUP ja ha mostrat rebuig a la proposta i ha organitzat una protesta prevista per avui
Militars de l'exèrcit espanyol en una imatge d'arxiu   | Cedida

 

L’exèrcit espanyol torna a ser notícia a Catalunya. El ministeri de defensa ha informat quatre poblacions de l’Alt Empordà que l'exèrcit s’instal·larà en aquestes localitats per «realitzar moviments a peu i en vehicle dins el terme municipal».

 

És a dir, com va ocórrer els dies previs i posteriors a la fatídica jornada de l’1-O, els cossos de l’exèrcit espanyol tornaran a campar per Catalunya per dur a terme uns moviments que s’asseguren «rutinaris».                                             

Quins pobles rebran l’exèrcit?

Es tracta de quatre pobles de l’Alt Empordà. Segons ha tret a la llum el ‘Diari de Girona’, l'Armentera, Bàscara, Viladamat i Saus-Camallera-Llampaies ha rebut una notificació del cos de defensa espanyol al·legant que l’exèrcit utilitzaria els seus marges per realitzar moviments de pràctica.

 

De fet, el mateix mitjà gironí indica que els avisos els van rebre els alcaldes dels Ajuntaments esmentats el passat dilluns, 26 de febrer.

 

En aquest sentit, les quatre notificacions anaven acompanyades de la firma de Javier Rodríguez de Labra, coronel militar de la demarcació de Girona.

 

L'Exèrcit Espanyol, enmig de les seves pràctiques a Catalunya | Cedida

 

Concentracions de rebuig

Han estat molts, de fet, els qui han optat per protestar davant la mesura de l’exèrcit. En aquest cas, la CUP —col·lisió que governa a Viladamat— ha anunciat aquest dimarts, 27 de febrer, que protestarà davant la iniciativa de l’exèrcit aquest dimecres a partir de les vuit del vespre.             

 

Al·leguen que durant a terme una reivindicació pública davant l’Ajuntament de la població esmentada per posar de manifest «els valors de pau, contra la legitimació de la violència i exaltació militar, i contra les provocacions».                

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris