rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'exministre Jorge Fernández Díaz, ingressat després de patir un infart

El polític va ser traslladat ahir a l'Hospital La Princesa
L'exministre Jorge Fernández Díaz. | Cedida

 

L'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz va ingressar ahir, 19 de gener, a l'Hospital madrileny de La Princesa després de patir un infart. El polític es troba a la unitat coronària acompanyat de la seva família. De moment es desconeix el seu estat o més detalls sobre la seva salut. Cal recordar que, fa dos anys, va tenir un altre ensurt, ja que va ser diagnosticat amb càncer de fetge, motiu pel qual ha estat durant més d'un any sotmetent a radioteràpia, quimioteràpia i dues arriscades operacions. 

Fernández Díaz, de 67 anys, es va retirar de la política activa el passat 4 de novembre de 2016, moment en què va deixar el seu càrrec. Aleshores va portar el tractament de la seva malaltia en la més estricta intimitat, només alguns dels seus amics més íntims, com Mariano Rajoy, tenien constància de la malaltia que patia.

 

Tot i això, en un principi es va negar a abandonar la seva carrera i, durant un temps va continuar amb les seves responsabilitats polítiques. Una decisió que va prendre en contra de l'opinió de la seva família i dels metges que el tractaven. Des del partit se li va proposar abandonar l'acta de ministre i conservar la de diputat, una posició política de segon nivell. Finalment, un cop la malaltia va fer-se pública, el popular es va retirar per poder tractar-se.

Una lluita en secret

Tan hermètic ha estat el polític sobre la seva malaltia que, poques dades es coneixen sobre el seu tractament. Com recollia 'El Español', el polític va patir moments de baixada, com quan va haver de ser ingressat durant 15 dies per una complicació en una de les operacions. Tot i això, fonts properes a la família asseguraven que: «intenta portar una vida tranquil·la i fer les coses de cada dia. A vegades li costa i ha de renunciar als plans que ha fet».

Entre aquests plans, estaven en diverses ocasions les entrevistes per parlar sobre la seva malaltia i donar visibilitat al càncer. Entrevistes que sovint acabava cancel·lant. «Vol fer alguna entrevista, sobretot per parlar de la seva malaltia i promoure així la lluita contra el càncer, però acaba per cancel·lar totes les trobades perquè no es veu amb força», assenyalaven les mateixes fonts.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris