Pau Donés reflexiona sobre els «presos polítics» en recollir el Premi Ondas a la Trajectòria

El comentari de la persona que el va interrompre al vestuari el va deixar «fet pols»
El cantant de 'Jarabe de Palo' Pau Donés | EFE

 

Al llarg de la gal·la dels Premis Ondas, que va tenir lloc el passat dimarts 12 de desembre al Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla, hi ha un fet que ha cridat l'atenció i no està precisament relacionat amb la celebració. Es tracta d'una anècdota que el cantant Pau Donés del grup 'Jarabe de Palo' va voler donar a conèixer al públic i que tracta de la situació política a Catalunya.

El Premi Ondas a la Trajectòria pel que fa a la categoria de música va ser atorgat al grup del cantant mencionat. El líder del grup, en pujar a recollir el guardó, va aprofitar per recordar l'anècdota.

 

Una persona va entrar al seu vestuari en un dels concerts que van fer a Nova York, a raó de la gira que estan fent pels Estats Units, i li va dir: «Com estan les coses a Espanya que torneu a tenir presos polítics per defensar idees». Davant l'afirmació del desconegut, ell va quedar-se sorprès per la visió que tenia i preocupat per si hi ha moltes més persones que pensen així.

 

D'altra banda, va fer referència a l'anterior vegada que va guanyar aquest premi, que va ser fa 20 anys, i va mencionar els seus agraïments. De fet, no va comentar l'anècdota fins al final de la seva intervenció. Les paraules de qui el va interrompre al vestuari el van deixar «fet pols» i l'han fet reflexionar i considerar que potser «no s'estan fent tan bé les coses i falta una mica de solidaritat, humanitat i altruisme».

L'exitosa trajectòria del grup 

L'artista junt amb els seus companys van ser premiats per la seva llarga i exitosa trajectòria professional, en la qual han publicat onze discos i han venut milers de còpies. A més, han fet moltíssims concerts i rebut importants premis internacionals.