rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

Llençar objectes a la carretera, conduir ebri o portar inhibidors al cotxe suposen sancions elevades i possibles penes de presó

Les sancions van des de la pèrdua de punts, una multa de quantia elevada, retirada de permís de conduir o penes de presó, són molt àmplies depenent de la infracció
Control d'alcoholèmia de la Guàrdia Civil de Trànsit | Cedida

 

Anualment la Direcció general de trànsit gasta esforços en campanyes de conscienciació davant el volant. Segons informa el portal ‘Ideal’, «els esforços de les autoritats per reduir els incidents de trànsit, han aconseguit reduir les dades, però per desgràcia se segueixen produint casos». Si s'ha aconseguit baixar els índexs d'accidents és per les «mesures sancionadores» implantades. Els motius que porten a la pèrdua de punts, una multa de quantia elevada, retirada de permís de conduir o penes de presó, són molt àmplies depenent de la infracció. Des de l'entrada en vigor del carnet per punts, els conductors tenen més cura a l'hora d'agafar el volant. Però se segueixen cometent infraccions. Aquestes són de menor importància, però també suposen un delicte, com portar matrícula «bruta» o desgastada, que impedeixi la seva lectura; no emprar el jupetí reflector en abandonar el vehicle; no portar roda de recanvi o circular sense l'enllumenat corresponent. No suposen pèrdua de punts però si una multa no superior a 200 euros. Una ITV negativa suposaria una sanció superior als 500 euros. Utilitzar ràfegues de llum al vehicle de davant és sancionable amb uns 80 euros, sanció igual si condueixes amb sandàlies.

La llista d'infraccions menors és llarga. De les que sí que hem de parar atenció són unes altres que cometem habitualment i ignorem el delicte pel qual ens poden sancionar durament. Primer de tot, l'ús del mòbil produeix un risc elevat de distracció. Suposa la pèrdua de tres punts i una quantia de 200 euros, igual que conduir sense cinturó. També es pot aplicar aquesta sanció als conductors que llencen objectes per la finestreta en la via, avançaments perillosos, posar en perill a ciclistes o realitzar maniobres marxa arrere en autovies o autopistes. La pèrdua total de punts i possible retirada del carnet de conduir és per incomplir els límits de velocitat. Destaca que en cas de superar els 60 km/h de la velocitat permesa en via urbana, o els 80 en interurbana, l'infractor podria ser condemnat a penes de presó de tres a sis mesos a més de les corresponents multes. Els conductors que porten el seu vehicle amb excés d'alcohol en sang superior a 0,5 mil·ligrams en sang seran sancionats amb 500 euros, quantitat que podria arribar als 1000 per aquells que dupliquen la taxa permesa o siguin reincidents; 1000 euros per als qui consumeixen drogues; conduir de forma temerària o participar en carreres il·legals, 500 euros, 6 punts i retirada del carnet durant 3 mesos, el que es pot agreujar si existeix consum d'alcohol i drogues. Si et negues a sotmetre't a un control rutinari, fins i tot es podria imposar penes de presó de mig fins a un any i privació del dret a conduir d'1 a 4 anys. Conduir amb inhibidors per als radars, 6000 euros, 6 punts del carnet i retirada tres mesos. Vagin amb compte i respectin les normes de circulació.

 

 

Radar mòbil de control de velocitat a la carretera | Cedida

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris