rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un llibre explica la discriminació que pateixen Catalunya, País Valencià i Illes Balears

Es tracta de La nova articulació catalana-valenciana-balear, coordinat per Jordi Manent, i amb salutacions dels tres presidents

 El llibre està coordinat per Jordi Manent | Cedida

 

 

Malgrat els malentesos i errors històrics que sovint han comès els diversos governs de tots tres territoris de l’Arc Mediterrani, la discriminació constant que pateixen País Valencià, Illes Balears i Catalunya és un fet comú per a tots. Això és el que explica La nova articulació catalana-valenciana-balear, publicada per Edicions de la Revista de Catalunya i coordinada per Jordi Manent.

 

Cal subratllar la circumstància que aquest volum col·lectiu, on hi participen fins a 26 col·laboradors, conté les salutacions dels presidents Carles Puigdemont, Ximo Puig i Francina Armengol. De fet, el llibre sortí pocs mesos abans que el president Puigdemont marxés a l’exili.

 

L’assaig tracta temes que són comuns en tots tres territoris, com la política i la societat, l’economia i l’empresa, les infraestructures, els mitjans de comunicació, la política lingüística i la cultura. Entre els col·laboradors trobem el periodista Pere Antoni Pons, el politòleg Agustí Colomines, els economistes Carles Manera i Elies Seguí, els geògrafs Joana Maria Seguí i Josep Vicent Boira, el comunicòleg Josep Gifreu o els escriptors Joan Francesc Mira, Joan M. Pujals i Vicenç Villatoro.

El propòsit del llibre és “donar un nou impuls i nous enfocaments a la coordinació entre Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears”. I afegeix que “l’enfocament [...] és postfusterià, alhora que revisionista i autocrític amb els que intentaren bastir uns Països Catalans ja desequilibrats per se amb l’ús del nom i en què la supeditació d’uns territoris a uns altres era manifesta”. Es tracta d’un llibre “constructiu” que vol fer passos en comú com ara la construcció del Corredor Mediterrani.

 

En resum, la idea que apunta el llibre és que no cal ser independentista per adonar-se que els tres territoris estan discriminats en la inversió en infraestructures i en el finançament, entre d’altres coses.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris