rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els locals que queden oberts a la Zona Hermètica «aguantaran fins que els facin fora»

Els empresaris mantenen l'esperança de no haver de tancar els seus negocis
Encara hi ha set locals oberts al polígon discotequer. | CatalunyaDiari.cat

 

Són set els locals de la Zona Hermètica de Sabadell que continuen oberts malgrat que l'Ajuntament de la localitat ordenés el tancament de tots els locals fa un any i mig. Tal com recull 'La Vanguardia', diversos empresaris que regenten els locals del polígon d'oci nocturn més famós del Vallès, però, diuen que «aguantaran fins que facin fora». Així ho declara Joan Cosp, el president de l'associació d'empresari de la Zona Hermètica, que encara tenen l'esperança de no haver de tancar els seus negocis. Aquests set locals són els que continuen drets i estan disposats a continuar així fins que s'arribi a un acord o bé els facin fora. Ara bé, el passat mes de maig, semblava que hi havia llum al final del túnel quan l'Ajuntament va projectar un pla per reordenar l'oci nocturn, que contemplava tornar a permetre locals a la Zona Hermètica. El govern municipal vol crear una oferta atractiva a diverses zones, evitant que l'activitat es concentri en un sol barri. 

Tot va començar fa uns set anys, durant l'època daurada de la Zona Hermètica, on cada cap de setmana on s'aplegaven fins a 10.000 persones. Les queixes veïnals —des de feia anys— a causa del soroll i l'incivisme van portar a l'Ajuntament a prendre mesures dràstiques: un pla d'usos que establia que les llicències per dur a terme l'activitat d'oci nocturn finalitzaven a finals del maig de 2016. Fa un any i mig l'Ajuntament de Sabadell va dictar el tancament definitiu de tots els locals d'oci ubicats en aquest polígon del barri de Gràcia d'aquesta ciutat. Alguns empresaris van presentar un recurs administratiu, raó per la qual encara poden continuar oberts, a l'espera d'una resolució. Malgrat tot, des de l'Ajuntament ja s'han pronunciat assegurant que no prosperarà. El recurs presentat davant del Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van ser rebutjats, així que els empresaris han de demanar al govern municipal dialogar «de manera constructiva». 

 

Joan Cosp, però, argumenta que el problema que va originar el tancament dels locals ja no existeix perquè bona part dels negocis s'han traslladat a les ciutats més properes i actualment en un cap de setmana poden passar unes 2.000 persones per la Zona Hermètica, les quals «estan allunyades dels veïns i, en aquests moments, ja no causen molèsties». Per als empresaris, tancar els negocis els suposaria la ruïna perquè fa molts anys que inverteixen diners per adequar els locals i la zona. A més també suposaria haver d'acomiadar desenes de treballadors.