Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Alguns ruixats de tarda i ambient de finals d’hivern aquest dimarts

URGENT

Detenen el presumpte autor de l'atemptat d'Utrecht

L'OCU alerta dels riscos de consumir aliments sense gluten als no celíacs

L'associació de consumidors explica que no existeixen evidències científiques que garanteixin que no consumir-ne sigui saludable
L'OCU adverteix que els aliments sense gluten només han de consumir-los els celíacs | Pixabay

 

Amb l'arribada del bon temps i en conseqüència, de l'operació bikini, són moltes les persones que decideixen posar-se a dieta, apostant sovint per plans nutricionals que eliminen la ingesta de gluten i que poden implicar riscos per a la salut. Aquesta tendència, malgrat que existeix des de fa un temps, cada vegada s'està estenent més entre la població, i per aquest motiu, l'associació de consumidors, OCU, ha llançat un comunicat en el qual, com recull 'Antena 3', alerta que els aliments sense gluten només han de ser consumits per persones celíaques.

La tendència s'ha generat perquè la població entén que la pèrdua de pes va lligada a l'eliminació del gluten en la dieta. No obstant això, el gluten, present en salses, embotits, xocolates, llaminadures, làctics i plats precuinats, és una proteïna necessària en la nostra dieta i, tal com ha explicat l'OCU, no existeixen evidències científiques suficients que avalin que no prendre gluten suposi millores saludables en el nostre organisme.

 

Igualment, l'OCU ha sol·licitat que es reforcin «els controls sanitaris en el sector de l'hostaleria» per garantir que, efectivament, els aliments sense gluten no continguin aquesta proteïna. Diverses associacions de celíacs han denunciat un creixent nombre d'intoxicacions alimentàries en bars i restaurants, ja que alguns establiments ofereixen menús sense gluten que realment no ho són: «Només una minoria compleix amb els protocols per eliminar els riscos (...), per la qual cosa no garanteixen l'absència de contaminació creuada».