L'OCU determina quines són les millors pizzes del mercat a partir d'una recerca

L'estudi ha explorat els productes de diverses marques, els ha catalogat i els ha puntuat
Les pizzes conformen el recurs fàcil, ràpid i apetitós de molts: habitualment consagrada a la 'dieta del solter', en realitat és un dels aliments més consumits i que més prestigi gaudeix a tot el món. En matèria culinària n'hi ha de molts tipus i diversos gustos, amb diferents peculiaritats i que es preparen de formes diferents. No obstant això, tal com informa l'Organització de Consumidors i Usuaris, no totes són tan saludables com un podria arribar a creure. La mateixa OCU ha realitzat una llista en la qual cataloga a les pitjors pizzes del mercat. En aquesta llista annexa una qualificació i exposa les raons sobre per què són millors o pitjors les unes respecte de les altres. De forma molt reduïda, comentem les conclusions a les quals la mateixa OCU ha arribat, ordenant les pizzes de més qualitat a menys:
 
La pizza del Carrefour, encara que no sigui una de les més populars, és la millor puntuada de la llista | Cedida
 
- La pizza del Carrefour és la més ben valorada de la llista, encara que, com en altres casos, compta amb una elevada quantitat de sal. 
 
La pizza de Casa Tarradellas destaca per ostentar una de les posicions més altes tant per l'OCU com per l'aprovació general del públic | Cedida

 

- La pizza de Casa Tarradellas, per la seva banda, compta amb una de les millors propagandes i una de les millors valoracions generals. L'OCU la puntua amb un 6 sobre 10, sent erigida com la 4a millor opció de la llista.

 

- Casa Mòdena, considerada com una de les pizzes de major qualitat, compta amb prou feines amb un 5,5 sobre 10. La pizza conté gran quantitat de sal i massa. A més compta amb uns nivells de greix elevats, igual que el seu preu, molt inflat referent a la relació qualitat/preu.

  

 

 

- Les pizzes de la marca Eroski compten amb una puntuació de 5,3 sobre 10, i tenen una absència de proteïnes considerable. Com en casos anteriors s'han detectat en la seva massa bacteris de streptococcus de Lancefield que, encara que no són perilloses per a la salut, seria preferible que no estiguessin.

 

Campofrío, una de les marques més venudes a Espanya, compta amb un gran percentatge de massa respecte als ingredients que hauria de tenir, a més, s'han detectat bacteris com la del streptococcus de Lancefield. La mateixa OCU la cataloga amb un 3 sobre 10.

La pizza Auchan és la que surt més malparada de la llista | Cedida

 

- - Les pizzes refrigerades d'Auchan, venudes en Simply Market i Alcampo, tenen una qualitat qüestionable i són les menys recomanables. La pèssima qualitat dels ingredients comporta absències proteíniques i, a més, s'han arribat a trobar bacteris com la literia monocytogenes, que abunden en l'aigua i en el sòl.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

  

 

 

  

El catàleg complet de pizzes i els seus comentaris poden trobar-se en el llistat de l'OCU i poden suposar un complet canvi de perspectiva respecte als convencionalismes que tenim en matèria d'aquest popular producte.