rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Loquillo: «M'importa un rave que un raper entri a pesó»

El cantant analitzat l'actualitat nacional i critica la «falta de memòria» del país
Loquillo analitza l'actualitat nacional | Cedida

 

«M'importa un rave» que un raper entri a presó. Amb aquesta contundència responia Loquillo l'entrevista que estava concedint a 'El Periódico', on analitzava els seus 40 anys de trajectòria. «M'importen una merda els que critiquen la Constitució i la transició», afegia.

 

La presentació del nou disc i la gira musical que realitzarà a partir del mes d'agost, anomenada Actitud, han servit a l'artista del Clot per tornar a la primera pàgina de les portades musicals. «Sóc l'estrella més important d'aquest país», valorava sense dubte.

 

Considerant que «és una responsabilitat molt gran», es va aventurar a profunditzar sobre els conflictes a Espanya per la llibertat d'expressió. «Es fan 40 anys de Constitució. Des de llavors, hem avançat molt, però en aquest país segueix sense haver-hi consciència del que significa la cultura», explicava.

El feixisme a Espanya

Imatge d'arxiu de Loquillo | Catalunya Diari

 

A Loquillo no li va tremolar el pols per parlar del feixisme. En el citat mitjà, l'artista català va lamentar «quan escolto els que diuen avui que hi ha feixisme i no han vist un feixista en tota la seva puta vida». Per això va insistir que «es banalitzen termes com feixisme, llibertat d'expressió o pensament únic».

 

En aquesta mateixa línia, va considerar que «el problema» que travessa aquest país és que «no té memòria». Per això, va exigir aquells que tenen un pensament crític i revolucionari que, abans de carregar, acumulin la informació necessària per poder argumentar els seus atacs.

Els problemes de censura

Entrant a debat sobre l'empresonament del raper Valtonyc, Loquillo va comparar la situació amb la censura d'una cançó. Per això, va recordar que ell, el 1993, també va patir conseqüències similars, quan va intentar publicar un tema sobre tortures a presó que no va poder veure la llum.

 

No obstant això, va considerar que les conseqüències negatives quan es parla d'un tema tan delicat com el mencionat o la Corona, «t'arrisques», pel que «t'exposes a què et plantin cara», va admetre. «Això sempre ha estat així. A aquest ofici es ve plorat des de casa», sentenciava.

 

«Em preocupen més les amenaces a Coixet i a Serrat», continuava formulant el cantant, admetent que «els que alaben el raper són els mateixos que després silencien això altra». En aquest sentit, remarcava que «han censurat un raper? Per favor, que a tots ens han censurat 20 vegades».

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris