rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Manresa posa una vintena de gàbies repartides per la ciutat per capturar els coloms

Davant les queixes l'Ajuntament ha col·locat diverses trampres amb la finalitat de reduir l'excès de coloms i la brutícia que generen
Un colom genera brutícia i comporta riscos per la salut | Cedida

 

Els coloms és la gran queixa de tots els municipis per part dels ciutadans. Concretament a Manresa, l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) va rebre trenta queixes per la brutícia que genera aquesta au en la ciutat. Aquestes queixes van donar pas a l'obertura de disset expedients a instància de part per posar solució a aquest problema. La solució va ser la col·locació de disset gàbies, repartides en diversos punts de la ciutat, per capturar els coloms. Aquestes trampes són instal·lades amb la finalitat de disminuir el nombre de coloms i la porqueria que generen. D'aquesta manera se n'evita l'excés a la ciutat i els riscos relacionats amb la salut. També es duen a terme sancions a persones que fomenten la sobrepoblació de l'espècie. Una part d'aquestes captures es sacrifiquen i la resta se'ls dona d'aliment per als falcons.

Segons ha informat l'Ajuntament de Manresa per al diari 'Regio7', l'any 2016 es van capturar prop més de 2.600 coloms. Un cop capturats, es recullen i es traslladen a un centre de cria d'aus rapinyaires on són examinats. «Allà primer passen un exhaustiu control veterinari amb la corresponent quarantena. Després, el 60% se sacrifiquen segons la normativa vigent, i la resta es deixen en uns voladors especials de 30 metres d'alçada, necessaris perquè els falcons desenvolupin de manera natural el seu instint i sobretot perquè es musculin com si ho fessin en plena natura», especifica el Consistori.El funcionament d'aquestes gàbies és molt senzill. Disposen de dues entrades pel sostre per on els coloms entren a menjar i poden tornar a sortir tranquil·lament. Hi tornen quan tenen gana. De mica en mica la colònia va creixent. És llavors quan s'actua perquè no puguin sortir. Segons l'Ajuntament, «queden capturats a dins, on continuen tenint menjar i beure (no moren d'inanició). L'endemà (mai més de 20 hores) es recullen amb unes gàbies de plàstic especials de transport, i es deixa el parany obert de nou, afegint el menjar i beure necessari fins al pròxim control, per tal que torni a començar el procés amb els exemplars que han quedat a l'exterior». Les captures es realitzen cada quinze dies. Setmanalment es revisen que no hi falti aigua ni menjar.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris