rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

La mare del nen discapacitat violat a Màlaga demana que es faci justícia contra els agressors

La víctima no es va resistir perquè el van amenaçar de matar els seus pares
Imatge de la Fiscalia de Menors de Màlaga | Cedida

El terrible abús sexual d'un nen a Màlaga va sortir a la llum després que l'únic testimoni dels fets animés a la víctima a explicar el que va succeir. «Li has dit a la teva mare el que ha passat?», aquesta pregunta feia referència a la terrible història en què la vida d'un menor es va capgirar, així com explicava la mare del noi a 'Diario Sur'.

 

L'agressió es va produir a la piscina pública de Màlaga i el nen, que té una discapacitat intel·lectual del 41%, no es va voler resistir perquè l'havien amenaçat de matar els seus pares, segons va confessar. La por també van causar que l'amic i testimoni de l'abús no digués res.

 

La mare del petit estava molt afectada i s'ha centrat a investigar el cas perquè es faci justícia i els culpables rebin el seu càstig, però aquests estan emparats per la llei del menor. «És un nen bo, treu bones notes. Ara he de portar-lo al psicòleg per una cosa així», afegia desconsolada.

Assetjament escolar 

El director del col·legi on estudia la víctima, va trucar a la seva mare i la va citar per parlar d'un «assumpte delicat» després que el nen expliqués que havia rebut amenaces. Aquesta va ser la versió que el petit va explicar tant a la seva mare com als docents del seu centre educatiu.

 

Donades les circumstàncies, van activar el protocol de possibles casos de maltractament o assetjament escolar i van recomanar a la mare que presentés una denúncia i ara és el Grup de Menors de la Policia Nacional qui s'encarrega de la investigació.

Arxivada la causa contra l'agressor més petit

Els agressors dels menors tenien onze i catorze anys. El gran anava a la mateixa classe que la víctima i rebrà més que el petit, a qui no se li pot imputar per tenir menys de catorze anys. Per aquesta raó, s'ha arxivat la causa contra ell de la Fiscalia de Menors.

 

A més, també han sol·licitat una ordre d'allunyament tant de la víctima com del testimoni, ja que l'últim també va rebre amenaces perquè no ho expliqués. Si l'ordre és acceptada, els acusats hauran de canviar de centre educatiu per no coincidir amb ell, a banda de no apropar-se a la víctima en altres entorns.