rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una mare busca amics a la seva filla discapacitada a través de Facebook

«Busco amics, no cuidadors», sentencia la mare
Lola Ruiz, la mare de la jove en qüestió | Facebook

 

Facebook no serveix només per saber més coses dels altres o per posar-se en contacte amb aquells que ja no veiem. I és que aquesta xarxa social per excel·lència ha servit en aquesta ocasió per emprar un gest solidari d'allò més bonic.  

 

En aquest cas, Lola Rizo, una dona de Cartagena, ha encetat una iniciativa per buscar amics per a la seva filla discapacitada. A través d'una publicació a Facebook —compartida per 10.000 usuaris— aquesta ha explicat que vol treure a la nena del «gueto de l'educació especial».

 

 

  

  

 

 

Al capdavant de l'Associació Moviment LaOla

Lola, a més, és la cara visible i fundadora de l'Associació Moviment LaOla. El grup, en aquest sentit, treballa perquè s'elimini el concepte «discapacitat» i perquè es valori el concepte de la «diFcapacidad». És a dir, «capacitats diferents».

 

L'associació fa una crida a joves d'entre 13 i 16 anys, perquè passin a ser amics de Marta. La mare reconeix que la jove «necessita una vida a part» i lluny d'altra gent que pateixi la mateixa discapacitat.

 

«Necessita mestres de la seva edat. Amb qui cantar quan la portin amb cotxe. Busco amics, no cuidadors. Amics-Mestres de la seva edat», explica la mare.

 

 

Una amistat 'normal'

És el que busca Lola Rizo. Aquesta, de fet, detalla que busca gent «amb qui parli de música, de nois i de roba», algú «amb qui critiqui a la seva mare» i algú «que li permeti fer una vida normal». Així amb aquest relat tant natural, la mare busca que la seva filla s'escapi de la 'bombolla' de la discapacitat.

 

Serà una experiència, assegura, que «els obrirà la mentalitat d'una manera extraordinària i els reportarà un aprenentatge impressionant per a tota la vida». 

 

La mare, finalment, hauria dut a terme aquest gest després que la seva filla li preguntés explícitament pel fet de tenir amics.
 

 

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris