rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mariano Barroso és el nou president de l'Acadèmia de Cinema espanyola

Rafael Portela serà el vicepresident, mentre que l'actriu Nora Varas continuarà com a vicepresidenta segona
Imatge d'arxiu de Mariano Barroso. | Cedida

 

El director, productor i guionista Mariano Barroso és el nou president de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya. Durant aquest mateix dissabte, 9 de juny, l'han ratificat en una assemblea general.

 

Cal destacar que el director barceloní era l'únic candidat que s'ha presentat a la presidència i, de fet, ja era el president en funcions de la institució.

 

Per la seva banda, el productor Rafael Portela serà ara el nou vicepresident primer, mentre que l'actriu catalana Nora Navas manté el càrrec que tenia fins ara de vicepresidenta segona. Els acadèmics han escollit aquest equip per 315 vots a favor, 31 en contra i 7 en blanc.

 

 

Barroso pretén tendir ponts amb les noves plataformes d'exhibició

Cal assenyalar que el director barceloní Mariano Barroso, que substitueix al càrrec a Yvonne Blake, pretén tendir ponts amb les noves plataformes d'exhibició: «Jo simplement vull adaptar l'acadèmia al temps».

 

A més, ha destacat que «els nous temps estan demanant noves formes d'exhibició, noves formes de producció. I l'acadèmia ha de ser un reflex d'això que passa al carrer. És a dir, hi ha una sèrie de plataformes que estan aquí i que propicien, no només una nova forma de veure cinema sinó una nova forma de produir cinema».


D'aquesta forma, el nou president de l'acadèmia reclama un pacte social pel cinema i un descens de l'IVA cultural, exigències que li traslladaran al ministre de cultura Màxim Huerta.

A més, Mariano Barroso també ha revelat aquest matí que l'actriu Sílvia Abril i el presentador Andreu Buenafuente presentaran la pròxima gala dels premis Goya. La gala, que dirigirà Andreu Buenafuente, es portarà a terme el pròxim 2 de febrer.

 

Cal destacar que el propi director barceloní no ha volgut confirmar a quina ciutat es farà el 2019 l'entrega dels premis Goya, però ha avançat que estudien dues possibilitats.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris