Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Massiel acusa el catalanisme d’haver pagat a Serrat per no anar a Eurovisió

«Serrat només és catalanista segons li convé als seus interessos», asegura Massiel
La cantant Massiel en una imatge d'arxiu. | GTRES

 

La cantant Massiel ha fet unes declaracions que, sens dubte, portaran cua. Ha acusat el catalanisme d'haver ofert diners a Joan Manuel Serrat a canvi que aquest no anés a Eurovisió l'any 1968. Així ho ha expressat en una entrevista a 'El Mundo', en què ha parlat sobre diversos temes.

 

Massiel ha estat més concreta i ha assenyalat Banca Catalana -l'entitat que va fundar el pare de Jordi Pujol el seu día- com la culpable que Serrat no anés a Eurovisió si no cantava el famós 'La, la, La' en català. Assegura que es va tractar d'una mena de protesta per la repressió lingüística i cultural que vivia Catalunya en l'època franquista.

Massiel acusa Banca Catalana d’haver pagat a Serrat

La guanyadora del festival europeu ha afirmat que «Serrat només és catalanista segons li convé als seus interessos comercials. Si no, serà un senyor normal». Preguntada pel procés independentista a Catalunya, assegura el següent: «Jo estic a favor de la integració de tots els pobles d'Espanya sota una mateixa bandera. Mai estic pel retrocés»

Serrat, contrari a l’independentisme

El cas és que Joan Manuel Serrat no s'ha posicionat mai a favor de l'independentisme a Catalunya, sinó que ha qualificat el procés de «carreró sense sortida» i de «fira dels disbarats». El cantautor ha expressat en més d'una ocasió que el que s'està vivint a Catalunya «és un fracàs».

 

En qualsevol cas, l'autor de 'Mediterráneo', ha condemnat l'empresonament dels consellers i líders independentistes, ja que considera que es tracta d'una mesura excessiva. També ha manifestat la seva preocupació per la falta d'un Govern en aquests moments.

 

Respecte al moviment satíric de Tabarnia, Serrat va afirmar que «És un acte satíric que està en la seva forma d'entendre el teatre: la dramatúrgia està en la vida, ell la treu al carrer i fa aquest espectacle».