rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

Mercadona desmenteix els «rumors» sobre la procedència dels seus productes

Tots els seus productes són de procedència i fabricació espanyola
Mercadona | CEDIDA

 

Mercadona ha fet públic, en un comunicat al seu web, d'on procedeixen els seus productes Hacendado –el secret millor guardat de la companyia valenciana–, per aclarir la polèmica. La cadena de supermercats aposta pels productes espanyols i la generació d'indústria a Espanya. Posseeix amb més de 120 proveïdors fabricadors que compten amb més de 220 fàbriques a tota Espanya. Més del 85% del que ven Mercadona són productes conreats, criats, pescats i elaborats a Espanya.

Un dels «rumors» més comentats és la procedència real d'aquests productes. S'especulava que l'empresa portava productes «de fora» per abaratir els costos. Aquests rumors són completament falsos. Mercadona ho desmenteix: «des de fa anys Mercadona manté el compromís de, sempre que sigui viable, utilitzar la matèria primera d'origen nacional». La seva aposta de configurar una xarxa entre fabricants i proveïdors consisteix a dinamitzar l'economia per mitjà de nombroses iniciatives empresarials que són, en definitiva, el valor diferencial més important que caracteritza el desenvolupament d'un país».

 

Mercadona ha elaborat una llista amb la procedència d'alguns els seus productes:

 

  • Oli d'oliva: Davant els rumors que apunten al fet que Mercadona compra oli del Marroc, l'empresa afirma que està envasat pe rl'interproveedor Sovena (Sevilla) i és d'origen 100% espanyol, «com indica el seu etiquetatge i com així ha acreditat l'estudi de l'organisme independent Det Norske Veritas (DNV-GL)». L'empresa diu que per a l'elaboració de l'oli Hacendado es treballa amb més de 150 cooperatives de diferents zones geogràfiques com Andalusia, Extremadura, Castella La-Manxa, Comunitat Valenciana, Catalunya, Madrid o Múrcia.
  • Taronges: L'empresa admet que són argentines entre l'agost i el novembre perquè la campanya espanyola «ha finalitzat» i cal importar «o bé perquè l'existent no reuneix les condicions que els clients demanden». Però afirma que la procedència de les seves taronges és «principalment» Espanya. «Les taronges de Mercadona, des que comença la campanya nacional el mes de novembre, i fins al mes d'agost de l'any següent, són d'origen nacional i procedeixen de diverses zones citrícoles d'Espanya com són Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia, Catalunya o Canàries», afirma.
  • Llet: Mercadona afirma que els seus interproveïdors de llet es proveeixen de més de 3.000 ramaders de diverses zones productores de llet a Espanya. «Així, la llet prové de Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, Andalusia, Castella i Lleó, entre altres», apunta.
  • Patates: Mercadona afirma que la seva procedència és espanyola, «ja que procedeix de 500 productors de Castella i Lleó, Andalusia, Múrcia, Albacete, Àlaba, Balears o Canàries". Admet, això sí, que importa patates entre els mesos de novembre i abril a causa que "«a patata espanyola disponible no compleix amb els requisits que els clients de Mercadona sol·liciten».
Origen dels productes de Mercadona | Mercadona

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris